MANNENTEAM IS NOG NIET HELEMAAL VEILIG

Hockeyvrouwen MEP zakken weer terug naar eerste klasse

De vrouwen van hockeyclub MEP zijn zondag na een jaar in de landelijke overgangsklasse gedegradeerd naar de eerste klasse. Kampioen Leonidas uit Rotterdam was met 0-1 te sterk. De mannen wonnen gedecideerd met 5-0 van Geldrop en hebben in de laatste wedstrijd voor handhaving in de eerste klasse alles nog in eigen hand.

Een daverende verrassing hing zondag in de lucht tijdens de rust van de wedstrijd MEP tegen Leonidas. De Boxtelse vrouwenploeg hield de kampioen op 0-0, terwijl Eindhoven in Naarden tegen een 0-3 achterstand aankeek. In de tweede helft viel echter alsnog het tegendoelpunt en daarmee was de degradatie een feit. Een sneu seizoen voor het Boxtelse team, dat zeker qua inzet meer had verdiend. Het was ook bijzonder jammer voor keepster Amber Kools, die afscheid nam van de hoofdmacht. Zij kijkt toch terug op een prima seizoen en een mooie tijd bij MEP.

Coach Stijn Koesen gaf na afloop ruiterlijk toe dat het de meeste wedstrijden net niet was. De ploeg ontbeerde de ervaring en een stukje routine. Vol goede moed en enthousiasme gaat de trainer volgend seizoen bouwen aan een ploeg met veel jong talent dat de overgangsklasse aankan.

EINDSTAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas         22-48         Ring Pass         22-31
Gooische         22-42         Alecto         22-29
Schaerweijde         22-42         Schiedam         22-29
Voordaan         22-38         Eindhoven         22-20
Rood Wit         22-35         MEP         22-17
Wageningen         22-33         Naarden         22-8

GALAVOORSTELLING

De mannen van MEP hebben alles nog in eigen hand. In de wedstrijd tegen Geldrop lieten zij zondag vooral in de tweede helft zien hoe goed ze kunnen hockeyen en dat degradatie deze ploeg onwaardig is. Aan de hand van de teruggehaalde routiniers Tom StrĂ¼ber en Nard van Geel walste de ploeg over Geldrop heen. StrĂ¼ber was na amper een halve minuut succesvol, terwijl Van Geel met sublieme passes de voorwaartsen bediende en zelf de tweede goal voor zijn rekening nam. In de tweede helft kon het publiek genieten van flitsende combinaties en technische hoogstandjes. Igor Verboven en Gijs de Wild (tweemaal) tilden de score naar 5-0.

De mannen zijn echter nog niet veilig. In de laatste competitiewedstrijd wordt alles beslist. De Boxtelaren spelen uit tegen Geel Zwart. Een ploeg die in Boxtel een gedegen indruk maakte. Bij een gelijkspel of winst is MEP zeker van handhaving in de eerste klasse. Bij verlies is de ploeg afhankelijk van andere teams. Basko speelt thuis tegen HOD en Concordia treft in Roermond Hopbel. Interim-coach Michiel Teunis wil zo echter niet denken en gaat uit van eigen kracht. De afslag in Veghel is zondag 2 juni om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot         21-53         Weert         21-26
Oss         21-49         Hopbel         21-22
HOD         21-48         MEP         21-21
Maastricht         21-37         Concordia         21-20
Geel Zwart         21-28         Basko         21-19
Geldrop         21-27         Rosmalen         21-9