Judoka Van Dijk wint en pakt Ben Spelbrink-bokaal

Het Cor van Dijk Clubkampioenschap van Judoclub Liempde in de gymzaal van basisschool De Oversteek was zondag, net als vorig jaar, een prooi voor Colin van Dijk. Ondertussen was er ook regionaal Liempds judosucces: Keira Kreijveld werd met haar club JC Berlicum Zuid-Nederlands kampioen bij vrouwen onder vijftien jaar en plaatste zich voor het Nederlands kampioenschap.

Van Dijk won de zogeheten Ben Spelbrink-bokaal; de prijs voor de algemene Liempdse kampioen. Zijn grootste concurrenten dit jaar waren Pim van Esch en Joris van Lankveld uit Erp, die respectievelijk zilver en brons behaalden.

VRIJWILLIGERSPRIJZEN

Tijdens het toernooi werden ook enkele mensen in het zonnetje gezet: Collin van Rooij werd uitgeroepen tot 'judoka van het jaar' vanwege zijn jarenlange inzet voor de sport. Ook Antoine Franken stond in het middelpunt: hij werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. ,,Hij regelt al jaren vol enthousiasme honderden vrijwilligers en organiseerde veel activiteiten", aldus voorzitter Bas Raaimakers.

Uitslagen resterende poules clubkampioenschap:

Eerste: Tom Scholten, Roy Kemps, Jop Schellekens, Xavi van Weert, Collin van Dijk, Annabel Omvlee, Desmond Tops, Jens Kelders, Ivar van Weert, Freddy Kanters, Mika van Weert, Lucas Daniels, Joris Said, Jade Simons en Hidde Custers. Tweede: Eli Ronner, Ties Verhagen, Roel van Erp, Bas Daverveld, Joris van Lankveld, Irene van Oijen, Migus Ribeiro, Odin van Hedel, Mees Koster, Bram van der Ven, Pim de Wit, Fedde van Helvoort, Juan Schuurmans, Kai van Gerwen en Manuel van Breugel. Derde: Bram van Oorschot, Stefan Braat, Mike van der Mijden, Niels Ganzenboom, Pim van Esch, Lieke van den Langenberg, Thijs Jansen, Sem van Elderen, Annabel Loman, Milan Custers, Loek de Jong, Wiebe Zijlstra, Tiago van Breugel, Joleen Simons en Jorrit Custers. Vierde: Lana Kreijveld, Jur Mestrom, Senn Steenbakkers, Polo Vroemen, Nelson Tops, Lukas Said, Gies van Erp, Cas de Wit, Gijs de Wit, Jason van Berkel, Merijn van Wijlick, Sijmen van Berkel, Giovanni Dekker en Bram van den Langenberg.

BRABANT CUP

Daags voor het clubkampioenschap, zaterdag 25 mei, blonk judoka pupil Pim de Wit voor Liempde uit tijdens de laatste ronde om de Brabant Cup. De volledige uitslag staat op www.judoclubliempde.nl/nieuws.