TWEEDE TEAM HAALT NA DERTIG JAAR WEER TITEL BINNEN

Essche Boys wint simpel van SVSOS

In aanloop naar de nacompetitie boekte Essche Boys zondag een klinkende zege op SVSOS. Thuis werd de opponent uit Biest-Houtakker met ruime cijfers aan de kant geschoven: 5-1. Mede dankzij zijn eerste hattrick, was Luuk Wolfs de grote man bij de thuisploeg.

Essche Boys begon fel aan de wedstrijd en maakte meteen duidelijk dat er voor SVSOS niks te halen was in het sportpark aan de Witvensedijk. Een snelle voorsprong hing dan ook in de lucht, maar in de beginfase bleek het maken van doelpunten opnieuw lastig voor de thuisploeg. Zo had Robin van Beek na ongeveer tien minuten, na een afgemeten voorzet van Wolfs, de 1-0 moeten maken, maar hij schoot over.

Hierna kwamen de gasten beter in de wedstrijd en verliep het bij Essche Boys moeizamer, maar in de problemen kwam de thuisploeg niet. Na een half uur werd de enige kans die SVSOS kreeg, voorlangs geschoten. Hierna was het de beurt aan Essche Boys. Na veertig minuten vloog de bal er eindelijk in. Tim van Velthoven stuurde Rudi van Gemert diep, die de bal terug legde op Dennis Vorstenbosch. Hij schoot via het been van een tegenstander en de bal vloog over de keeper: 1-0. Even later konden de gastheren de voorsprong al verdubbelen, maar Van Beek schoot na een mooie aanval voorlangs.

AANZET

Na rust speelde Essche Boys afwachtend, maar maakte vrijwel direct een doelpunt. Wolfs ontfutselde eenvoudig de bal van zijn tegenstander en had een vrije doortocht naar de keeper van SVSOS. Hij schoof de bal beheerst in de hoek: 2-0. Dit leek de aanzet voor een ruime zege, maar vrijwel direct hierna viel onverwachts de aansluitingstreffer. Cas den Ouden passeerde op een vreemde manier zijn eigen keeper. Waar hij simpel de bal over de zijlijn had kunnen verwerken schoot hij hem zomaar in eigen doel.

Na een uur legde Wolfs echter aan voor zijn tweede doelpunt van de middag en zette de 3-1 op het scorebord. Tien minuten later was hij weer het eindstation voor zijn derde treffer na een voorzet van Van Beek: 4-1. En daar bleef het niet bij, want in de tachtigste minuut schoot Stef van Weert, na een prima pass van Lars van Wanrooij, de bal tegen de touwen: 5-1. Essche Boys zocht in de resterende tijd naar nog meer doelpunten, maar ondanks een aantal kansen bleef het bij die ruime voorsprong. Na negentig minuten vond de scheidsrechter het welletjes waardoor Essche Boys de competitie afsloot met een klinkende zege.

PROMOTIE

Het vaandelteam van de Essche voetbalclub eindigt de competitie hiermee op plaats vier, wat recht geeft op nacompetitie. De ploeg kijkt hiermee terug op een prima seizoen met nog een paar extra duels als bonus. Essche Boys is er alles aan gelegen om ook deze laatste wedstrijden goed af te sluiten en begint daar zondag 2 juni mee. Dan speelt Essche Boys in Rossem tegen HRC '14. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Er was nog meer succes bij de voetbalvereniging in Esch. Het tweede elftal pakte na dertig jaar weer eens de titel.

GROTE FOTO BOVEN: Essche Boys-aanvoerder Tim van Velthoven gooit zijn lichaam in de strijd voor de bal. De ploeg won met 5-1 van SVSOS.

KLEINE FOTO BOVEN: Voor het eerst in dertig jaar pakt het tweede elftal van Essche Boys de titel. De mannen werden op vier punten voorsprong van concurrent Best Vooruit en een doelsaldo van 66 goals kampioen in de vierde klasse. (Foto's: Hans Verberk).