Afbeelding
Foto: Oranje Fonds - Bart Homburg

BOXTELAREN KRIJGEN HOOGSTE EER VAN KONINKLIJK HUIS

'Met je Hart is wel echt heel bijzonder'

De stichting is inmiddels werkzaam in 26 gemeenten met hulp van vele vrijwilligers. ,,De prijs is ook echt voor hen", vertelt Ivy van Geel, die de Boxtelse tak oprichtte in 2013. ,,Ze werken allemaal zó hard. Hoewel ik echt niet had verwacht dat we zouden winnen, hebben ze de prijs echt verdiend."

Naast het door prinses Beatrix gemaakte beeldje in de vorm van een appel, kreeg de stichting ook 15.000 euro uit handen van koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. ,,We hebben het geld verdeeld over alle gemeenten en willen hiermee iets gezelligs doen voor de vrijwilligers. Natuurlijk geen nieuwe schoenen of iets dergelijks, maar een teambuilding-activiteit bijvoorbeeld."

KONINGSHUIS

Al met al was het een bijzondere, maar ook spannende dag. ,,We kregen bij binnenkomst instructies, omdat we natuurlijk de leden van het koningshuis gingen ontmoeten. Toen moest ik wel even slikken", vertelt Ivy. Het viel de Boxtelse onder meer op hoe goed de koning, koningin en prinses op de hoogte waren van alle activiteiten toen ze met elk van hen wat tijd mocht doorbrengen. ,,Ze wisten echt precies wat we doen en waar we voor staan."

Eigenlijk begint het nu pas een beetje door te dringen bij Ivy wat zij en alle andere vrijwilligers allemaal voor elkaar krijgen. ,,Toen Máxima bekendmaakte dat we de grootste appel gewonnen hadden, besefte ik pas hoe bijzonder het is wat we doen. Dat we zoveel mensen helpen, alleen maar met hulp van vrijwilligers, dat is echt ongelooflijk", aldus de Boxtelse.

ONTSPANNEN

Hoewel de enerverende bijeenkomst allerlei emoties losmaakte, was het ook gewoon gezellig, volgens Ivy. ,,Ik stond even naast Beatrix en toen zei ze grappend over het beeldje: 'Tsja, blijkbaar willen ze hem nog steeds...' Toen moest ik echt lachen. Eigenlijk was het gewoon heel gezellig."

FOTO BOVEN: Babs van Geel, Hélène Schneiders en Ivy van Geel (v.l.n.r.) ontvangen de grootste prijs in vrijwilligersland uit handen van koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. (Foto: Foto: Oranje Fonds - Bart Homburg).


Expo-materiaal WOII

Museum Boxtel (MuBo) is op zoek naar voorwerpen, documenten, film, foto's, brieven en meer uit de Tweede Wereldoorlog ten behoeve van een expositie in september en oktober. Aanmelden via info@muboboxtel.nl of 06-16 04 18 98.

Belastingservice

Leden en niet-leden van KBO Boxtel kunnen gebruik maken van de belastingservice, waarbij vrijwilligers meehelpen met het invullen van de aangiftes. De service kost twaalf euro per adres. Wie zich als vrijwilliger op wil geven kan daarvoor nog terecht bij Theo van Hamond, telefoonnummer (0411) 67 16 47 of e-mail: theo.van.hamond@home.nl.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft voor zijn leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

DINSDAG 4 JUNI

13.30 Biljarten in De Walnoot.

13.30 Hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 Kienen Muziekhuis.

WOENSDAG 5 JUNI

13.30 Fietsen, vertrek vanaf parkeerplaats Speelmanstraat. Snelle fietsers vertrekken om 13.15 uur.

17.00 Eten Lotus, opgeven vóór 2 juni bij Sina van Alpen, telefoonnummer 68 92 85 of e-mail: sinavanalphen@solcon.nl.

DONDERDAG 6 JUNI

13.30 Handwerken in gemeenschapshuis Orion.

14.00-14.30 Naverkoop dagtocht, het Geheim van Tin & De Vecht (De Walnoot).