Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Groep acht van Lambertusschool wint BankBattle

Waar een kleine school groot in kan zijn. Ruim 1.250 basisscholen uit het werkgebied van zo'n vijftig lokale Rabobank-vestigingen gingen woensdag de strijd met elkaar aan tijdens de BankBattle. Groep acht van de Sint-Lambertusschool in Gemonde deed mee en kwam als winnaar uit de bus.

De wedstrijd was een race tegen de klok waarin alles draaide om parate kennis en computervaardigheden. Het succesvol afronden van BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Alle deelnemende groepen startten met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hadden betrekking op allerlei kennisgebieden en schoolvakken. Daarin kwamen onder meer muziek, techniek, radio, televisie en internet aan de orde.

Uiteindelijk resulteerde anderhalf uur hard werken in een geheime kluiscode die toegang gaf tot de eindopdracht. De klas die deze als snelste wist te volbrengen mocht zich als winnaar kronen. De Gemondse groep acht bleek het de beste te zijn.

PRIJSUITREIKING

Inmiddels is de prijsuitreiking al achter de rug. Die ging uiteraard gepaard met taart. Het was niet de eerste keer dat de Sint-Lambertusschool hoge ogen gooide in de BankBattle. Groep acht mag gaan survivallen, dat is de prijs die de leerlingen hebben gewonnen. Een mooie kans om te ontdekken of de kinderen net zo snel zijn in klimmen en klauteren als in het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van opdrachten.

De BankBattle bestaat sinds 2005. Het is een online quiz voor leerlingen uit groepen zeven en acht van de basisschool. Leerkrachten mogen niet meedoen.

FOTO ONDER: Groep acht van de Sint-Lambertusschool laat zien trots te zijn op de overwinning in de BankBattle. Reken maar dat de kinderen graag op survival gaan met de hele klas. En die taart, daar waren ze natuurlijk ook blij mee. (Foto: Peter de Koning).