Minder woningen in voormalig café De Adelaar

RENS VAN DEN ELSEN

Geen appartementen, maar vier grondgebonden woningen moeten er komen in het voormalige café De Adelaar aan de Baroniestraat. Voor die verandering hebben eigenaren Cees en Frank van der Sloot gekozen. Onder meer om de parkeerdruk in de wijk niet hoger te leggen dan deze al is.

Het café sloot eind juli vorig jaar voorgoed de deuren. Zo'n zes maanden eerder, ruim voordat de definitieve sluiting van de Boxtelse kroeg überhaupt bekend was, legden de broers Van der Sloot al een toekomstplan op tafel bij de gemeente Boxtel. Daarbij werd gekeken naar de mogelijkheid om vier woningen en twee appartementen in het gebouw te realiseren. De zaal zou daarbij afgebroken worden en plaatsmaken voor een viertal tuinen.

Cleem Snijders van architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg werd in de arm genomen en kwam met een ontwerp waarbij de huidige bebouwing behouden blijft. Dat was ook een voorwaarde van de gemeente, die vorig jaar al positief tegenover de plannen stond.

PRIVACY

De woningen staan nog steeds in de planning. Naast parkeerdruk was ook de privacy van buren een punt van discussie voor de eigenaren van de kroeg. ,,De bewoners van de appartementen zouden zo de tuin van de onderburen in kunnen kijken, dat willen we met deze verandering graag voorkomen", legde Snijders deze week uit aan de welstandscommissie. Een andere wijziging in de plannen was de toevoeging van een brandgang tussen Baroniestraat 77 en de naastgelegen voormalige opslag van De Adelaar om de tuinen te ontsluiten.

Omdat de verandering van het aantal woningen geen invloed heeft op de bestaande gevels, zag de welstandscommissie geen problemen in de tekeningen.

Hoeveel de woningen gaan kosten en wanneer de verbouwing van start gaat is nog niet bekend.