Afbeelding
Foto: Tynke de Greef

Prijswinnende fotograaf exposeert in bieb

Fotograaf Peter de Koning houdt vanaf zaterdag 22 juni een foto-expositie over de Heilig Bloedprocessie. Op de foto's zijn de mensen te zien die juist niet zo vaak in beeld zijn. De tentoonstelling is vanaf genoemde datum drie weken te bewonderen in Babel Bibliotheek Boxtel.

Het idee komt van stichting Boel. Die vroeg de Boxtelse fotograaf een expositie samen te stellen om te vieren dat een van de bloeddoeken 95 jaar geleden terugkeerde naar Boxtel. De Koning presenteert dertig foto's in de bibliotheek. Maar ook de gevarieerde samenstelling van de processie heeft hij met zijn prenten in beeld gebracht. Het zijn vooral foto's die hij de afgelopen jaren geschoten heeft. De Koning won met een van zijn beelden van de Heilig Bloedprocessie de prijs voor Beste Nieuwsbladfoto in 2014.


Kleine bibliotheek voor grote lezers

Fervente lezers uit Liempde kunnen boeken lenen in de minibibliotheek van inwoner Inez de Greef. De boekencollectie is te vinden aan Eikendaal 1.

,,Er komen in Nederland steeds meer mini-biebs", vertelt dochter Tynke. ,,Meestal staan deze op een openbare plek in de vorm van een kleine kast of kist. Je kunt er boeken uit pakken om te lenen en bij sommige kun je er ook exemplaren inzetten zodat een ander daar weer plezier van heeft." De Liempdse particuliere uitleen heeft een eigen Instagramaccount, @minibiebeikendaal. (Foto: Tynke de Greef).