WEDSTRIJD GAAT ALS NACHTKAARS UIT

Irene sluit seizoen af met nederlaag tegen EDN '56

De laatste wedstrijd van het seizoen stond zondag voor Irene op het programma. De Gemondenaren speelden uit tegen EDN '56 in Haghorst. Deze tegenstander had drie punten meer dan Irene, dus bij een overwinning zouden de gasten nog een mooi stapje op de ranglijst maken.

Echter, bij de aftrap was te zien dat de wil om te winnen bij EDN '56 groter was dan bij Irene. Al vanaf het begin creëerde de thuisploeg kansen, maar omdat het vizier van dit team niet op scherp stond, bleven doelpunten uit.

Zoals de aloude voetbalregel voorschrijft, viel de goal aan de andere kant. In de twintigste minuut zette Irene een mooie aanval op waarbij Rob Groenendaal op links de diepte in werd gestuurd. Bryan Hellings maakte zijn voorzet schitterend af: 0-1.

HIELEN

Het spelbeeld bleef hierna hetzelfde. EDN '56 zocht volop de aanval en Irene loerde op de counter. In de 35e minuut liet wederom de snelle Groenendaal de verdedigers van de tegenstander zijn hielen zien, maar de keeper maakte zijn lobje onschadelijk.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde, al verscheen Irene minder vaak dreigend voor de goal van de thuisploeg. Door noodgedwongen wissels vanwege blessures was de echte snelheid voorin weg en waren de Haghorstenaren duidelijk de bovenliggende partij. De tegenstander maakte twee goals en stond na zeventig minuten verdiend met 2-1 voor. De overige twintig minuten speelde EDN '56 uit.

Irene viert komend weekend haar 75-jarig bestaan, waarna de accu's weer worden opgeladen voor volgend seizoen.

PROMOTIE NIET AAN TRICOLORES BESTEED

ODC speelt ook volgend seizoen in derde klasse

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft ODC bar slecht afgesloten. De uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys werd met 2-0 verloren. De tricolores werden vooral op strijdlust afgetroefd tegen een team dat vocht tegen rechtstreekse degradatie. Het seizoen zit er nu definitief op voor de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch. ODC is als derde geëindigd en komt ook volgend seizoen weer uit in de derde klasse.

De Boxtelse formatie had voorafgaand aan de laatste wedstrijd nog een kleine kans zich te plaatsen voor de nacompetitie, om daarin promotie af te dwingen. Dan moest er sowieso worden gewonnen in Vlijmen. Daarnaast mochten concurrenten BVV uit 's-Hertogenbosch en BMC uit Berlicum niet winnen.

ODC begon echter matig aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Jerre Geerts omspeelde ODC-keeper Jordy van der Zande en schoot de bal via een Boxtelse verdediger binnen: 1-0. Vlak daarvoor had Dirk van der Struijk ODC op voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot - na een goede combinatie met Aerd van Brunschot - ging naast het Vlijmense doel.

De tricolores maakten in het vervolg van de eerste helft geen vuist. Dat kwam vooral doordat de ploeg te gemakzuchtig en bij tijden te frivool speelde. Het leverde veel balverlies op tegen een team dat knokte voor elke meter. Toch waren er nog enkele mogelijkheden voor de Boxtelse ploeg. In de 26e minuut bracht Remco Schellekens ploeggenoot Van Brunschot in stelling, maar die kon de bal net niet goed meekrijgen om te kunnen scoren. Tien minuten voor rust haalde Van Brunschot nog uit op de vijandelijke goal na voorbereidend werk van Van der Struijk, maar een Vlijmense verdediger haalde de bal nog net van de doellijn.

GELIJKMAKER...

Vlak na rust leek Sjoerd van Lokven de gelijkmaker binnen te schieten, maar de treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Even later kreeg ODC opnieuw de mogelijkheid om langszij te komen maar Vlijmense Boys-doelman Matthew van Dommelen pareerde knap het schot van Just van Wijk.

Het spel van ODC werd er gaandeweg niet beter op. Bovendien werden duels steeds vaker verloren en was de afvallende bal meestal voor de tegenstander. In de 62e minuut viel het tweede doelpunt dan ook voor de gastheren. Bij een scrimmage voor het Boxtelse doel bracht Van der Zande in eerste instantie nog redding maar op de rebound van jongeling Björn van Bijnen was hij vervolgens kansloos.

De thuisploeg kreeg daarna nog een paar goede kansen en alleen dankzij keeper Van der Zande vielen er niet meer Vlijmense treffers. ODC dwong ook in de slotfase niks meer af, waardoor de laatste competitiewedstrijd met 2-0 werd verloren. ODC eindigt als derde op de ranglijst met 42 punten uit 26 wedstrijden. Het was al met al een wisselvallig seizoen voor de tricolores. De ploeg begon slecht, had daarna een hele goede periode maar eindigde ook slecht. Als ODC deze wedstrijd echter toch had gewonnen, dan mocht dat niet meer baten: hoewel BMC verloor, zegevierde BVV in haar laatste duel van het seizoen.