Beugelen en historie aan de Oude Dijk

De Klöskes uit Liempde nodigt iedereen uit om zondag 2 juni uur kennis te komen maken met de beugelsport. Bovendien is die dag ook de expositieruimte Kinderen Van der Velden open voor publiek

Kèk Liemt pakt zondag uit met de maquette van Liempde uit 1832, het jaar dat de start van het kadasterregister markeert. Ook speelt de museumcommissie in op 75 jaar bevrijding van Liempde op 24 oktober. Tevens is de film 'Liempde en de Tweede Wereldoorlog' nogmaals te zien en is een unieke plaat (bij de herdenking van tien jaar bevrijding) van de Kasterense praalwagen uit 1955 te bewonderen. Verder vraagt Kèk Liemt om spullen uit de Tweede Wereldoorlog voor een expositie rond de bevrijding. Aanmelden kan via e-mail: info@kekliemt.nl. De activiteit is van 12.00 tot 16.00 uur.

Het beugelen vindt plaats tussen 11.00 en 17.00 uur. Locatie voor beide evenementen is de Oude Dijk 19-21. Meer informatie over de beugelsport is verkrijgbaar via e-mail: liempdebeugelen@kpnmail.nl of telefoonnummer 06-21 93 41 29.


Buurt teelt zelf op akker D'n Plissert

De kroppen sla komen al uit de grond. Ook de hoogstamfruitbomen doen het goed. Het akkertje achter de Heuvelstraat in Liempde, D'n Plissert, staat in bloei, mede dankzij de inzet van veel buurtbewoners. Die kunnen straks genieten van groenten en fruit van eigen teelt.

Tijdens het Lentefeest van zaterdag, waarbij de afronding van diverse SPPiLL-projecten werd gevierd, werd ook even stilgestaan bij de realisatie van D'n Plissert. Buurtbewoners, maar ook vertegenwoordigers van SPPiLL en Natuurwerkgroep Liempde spanden zich hiervoor in. De stichting pacht de grond, die eigendom is van de gemeente Boxtel. Naast sociale cohesie versterkt het plan ook de overgang van dorp naar platteland, een van de deelprojecten van SPPiLL.