Een jonge wijkbewoner opent buurttuin 't Burg-akkertje met wethouder Erik van den Broek. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Een jonge wijkbewoner opent buurttuin 't Burg-akkertje met wethouder Erik van den Broek. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

OPENING BUURTTUIN 'T BURG-AKKERTJE MET APPELFLAPPEN

Groene oase geopend aan Burgakker

Het hele proces duurde ongeveer een jaar, maar nu is Mieke Didderiëns' wens uitgekomen: buurttuin 't Burg-akkertje werd zondag officieel geopend. Wethouder Eric van den Broek, wijkmakelaar Werner van der Velden en betrokken buurtbewoners waren aanwezig. ,,Het is mooi dat de buurttuin zo breed gedragen wordt", aldus de initiatiefneemster.

,,Het was een hele gezellige middag", vertelt Didderiëns. ,,De wethouder kwam met appelflappen aan, er is een lintje doorgeknipt en daarna hebben we nog even geborreld." In april gingen, in navolging van het grote werk door een hoveniersbedrijf, de bewoners al aan de slag in de buurtuin. Ze plantten gewassen en begonnen aan het bouwen van een insectenhotel. Ondertussen zijn al deze werkzaamheden afgerond, staat er een naambordje en is 't Burg-akkertje officieel geopend.

De wijkbewoners zijn dus niet bang om de handjes uit de mouwen te steken: ,,We hebben al een WhatsApp-groep om het onderhoud te plannen", lacht Didderiëns. Ook alle bezoekers zijn enthousiast over de groene oase aan de Burgakker. ,,Die ligt niet aan een doorgaande weg, maar door de aandacht in de krant zie je toch dat mensen steeds vaker een blik om de hoek werpen."

Voor haar eigen gezin is het alle moeite al zeker waard geweest, vertelt Didderiëns: ,,Als mijn kinderen even genoeg hebben van de tuin, gaan ze lekker in 't Burg-akkertje verder spelen."