Afbeelding
Foto:

TAEKWONDOKA'S OP VOOR ZWARTE BAND

TS Dekker feliciteert puik presterende leden

Negentien met een hogere graad en vijf die na de zomerstop weer op mogen voor hun Dan-examen. De taekwondoka's van TS Dekker uit Boxtel leverden puike prestaties vorige week tijdens de Kub-examens en de zogeheten proef blackbelt.

Met het behalen van een Kub-examen gaat een taekwondoka een niveau omhoog. De blackbelt-proef geldt als voorbereiding op het behalen van de zwarte band, waarvoor het Dan-examen in september plaatsvindt.

ONDERDELEN

Tijdens de Kub- en Dan-examens worden diverse onderdelen binnen het taekwondo uitgevoerd onder auspiciën van een aantal examinatoren. De bekendste daarvan is de zogeheten gyepa, oftewel de breektesten. Maar ook allerlei aanvals- en verdedigingstechnieken komen aan bod. Bovendien is er een theoretisch onderdeel.

De volgende leden van TS Dekker zijn geslaagd en hebben een nieuwe graad:

Gele Slip: Job Markus, Joy Soontiëns, Arash Rasekh, Ouassim Youkaj, Navajo Graft. Gele Band: Marcelina Kaczorowska, Gizem Yilmaz, Roxanna Bantmanowicz. Groene Slip: Aijman Hajji, Amina Hajji, Wassim Bezbiz, Rayaan Suhooli. Groene Band: Dexter van der Vleuten, Kaj van de Oetelaar, Femke van Gaal , John van Gaal, Alexander Beekmans, Mark de Vos. Rode Band: Corné Beekmans.

De volgende leden mogen in september op voor een zwarte band: Tilila Marouche, Alex van Vreede, Cas Dikmans, Areeb Abbas Ahraf, Atmane Qoubbane.

FOTO ONDER: Tijdens de Kub- en Dan-examens worden diverse onderdelen van het taekwondo onder auspiciën van examinatoren uitgevoerd. (Foto: TS Dekker).


Turnsters Tabitta presteren knap op Nederlands Kampioenschap

De turnsters van gymnastiekvereniging Tabitta hadden een druk weekend: liefst vijf leden kwamen in actie in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

Jeugdleden Fenna Bergman en Mollie Mc Cluney stonden zaterdag in de meerkampfinale. Mollie begon met een hele mooie, stabiele oefening op de balk. Ze hield zich goed staande in het sterke deelnemersveld. Met wat kleine foutjes eindige ze op een veertiende plaats. Fenna turnde een hele knappe, foutloze wedstrijd. Ze viel desondanks net buiten het podium en werd vierde.

Ook Guylene Brunneman en Romy Schepens turnden een finale. Wanneer zij bij de beste acht zouden eindigen, kwalificeerden ze zich voor de Ahoy Cup in Rotterdam. Brunneman turnde een puike wedstrijd, maar maakte op het onderdeel sprong een fout, waardoor zij dertiende werd. Schepens moest genoegen nemen met een 29e plek in het klassement.

MOOIE OEFENINGEN

Op zondag stonden de toestelfinales op het programma. De beste acht turnsters streden om de nationale titel per toestel. Celeste Canaan had zich geplaatst voor de finale op het onderdeel balk en Schepens kwam uit op de vloer. Beide lieten met hele mooie oefeningen zien dat ze tot de beste van Nederland behoren in hun divisie. Ze werden vijfde.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni vindt er nog één landelijke finale plaats waaraan diverse turnsters van Tabitta deelnemen.

FOTO BOVEN: Guylene Brunneman (links) en Romy Schepens na hun NK-finale. (Foto: Tabitta).


Boxtelaar fietst naar top van de Mont Ventoux tegen ALS

Boudewijn Sleutjes uit Boxtel fietst vandaag naar de top van de Mont Ventoux met zijn collega's van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC). Dat doet hij om geld in te zamelen voor de ALS-stichting.

Boudewijn is niet alleen fervent fietser, maar onderzoekt als doctor ingenieur aan het UMC Utrecht tevens de spierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose, beter bekend als ALS. Met de opbrengsten van de inzamelingsactie willen hij en mede-onderzoekers en artsen van het UMC doneren voor verder onderzoek naar de slopende ziekte. Doneren kan via de website https://www.tourduals.nl/team/alscentrum.

Boudewijn Sleutjes is oud-leerling van het Jacob-Roelandslyceum en promoveerde in mei 2015 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In september 2016 deed hij ook al mee aan de zogeheten City Swim in Amsterdam. Daar zwom hij door de grachten van de hoofdstad om aandacht te vragen voor ALS.

OP DE FOTO: Boudewijn Sleutjes beklimt vandaag met mede-onderzoekers en artsen van het UMC Utrecht de Mont Ventoux om geld in de zamelen voor de spierziekte ALS. (Foto: archief Brabants Centrum, 2009).

btr
Afbeelding