Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SOFTBALVROUWEN LATEN ZICH NIET KENNEN

Honkballers Ducks te sterk voor Etten-Leur

De Boxtelse honkballers wonnen hun thuiswedstrijd op zondag 26 mei tegen Stags uit Etten-Leur pas in de achtste inning. De softbalsters verloren de twee wedstrijden tegen Twins uit Oosterhout, maar sloegen met name in de tweede wedstrijd van zich af...

Startend werper Yannick Brechenmacher begon niet sterk tegen Stags en incasseerde vijf punten op vier honkslagen en twee veldfouten. De inning erop zorgden tweehonkslagen van Max Denteneer, Rignald Cicilia en Thorsten van den Dool dat Ducks twee punten terugkwam, maar het verschil werd daarna weer op vijf gezet door Stags. Door twee fouten, waarbij eerste honkman Wijnand Schriemer geblesseerd uitviel, was de tussenstand plots 2-7.

Maar in de derde en vierde inning hield Ducks het veld goed dicht, was er een tweehonkslag van Van den Dool en sloegen Sjors Gevers en Jan van der Wielen ieder een homerun. Zij wisten hiermee de achterstand te verkleinen tot één punt: 6-7.

Aflossend werper Jeroen van Nes kreeg in de vijfde inning weer twee punten tegen op twee honkslagen en een fout. Ducks begon voorzichtig met de inhaalrace, maar brak pas echt los in de zevende inning: door vier honkslagen van respectievelijk Mike de Ruijter, Van der Wielen, Van den Dool en Cicilia, gevolgd door een homerun van Bram van der Horst werd de achterstand omgebogen in een 12-9 voorsprong. In de achtste inning stroomden dankzij honkslagen van Denteneer, Van den Dool en Cicilia en een homerun van De Ruijter vijf punten binnen. Gevers maakte vervolgens de winnende punten. Eindstand: 19-9. Beste slagman Ducks: Cicilia met vier uit vijf.

BINNENVELD

De softbalsters konden in de eerste twee innings niet goed op de honken komen, in tegenstelling tot Twins. In de eerste inning stond de formatie uit Oosterhout daardoor meteen met zeven punten voor. Ducks herpakte zich in de tweede; hierin scoorde Twins geen punten.

Mondjesmaat kwamen de Boxtelse vrouwen terug in de derde inning: drie speelsters belandden op de honken, twee scoorden. De gelijkmakende beurt echter, kende weer wat foutjes aan Boxtelse zijde. Twins maakte een drie-honkslag en kwam met 13-2 voor te staan.

De softbalploeg uit Boxtel liet zich niet kennen: in de vierde inning had het team de smaak te pakken, kwamen veel mensen op de honken en scoorde de ploeg vijf punten: 13-7. De mercy-rule trad daarna in werking: omdat Twins in de vierde inning nog eens vier punten maakte, was het einde wedstrijd.

Maar Ducks liet zich niet kennen: in de tweede wedstrijd sloegen de vrouwen gelijk een paar honkslagen en kwamen direct met 0-2 voor. Ook scoorde Twins in deze inning twee keer.

Pas in de derde inning wist Ducks weer een puntje te scoren. Twins maakte er tot dan toe geen, dus stond het 2-3 voor de Boxtelse formatie. Daarna was het stuivertje wisselen: de Oosterhoutse vrouwen kwamen op gelijke hoogte. In de vierde inning maakte Ducks weer één puntje waardoor het 3-4 stond. Een Twins-speelster sloeg vervolgens weer een homerun: 4-4.

Daarna kwamen de dames van Ducks nog wel een paar keer op de honken, maar dat leverde in de drie laatste inningen geen punten meer op. Twins sloeg daarentegen een homerun met twee mensen op de honken. Eindstand: 7-4.

Coach Willem Termeer was ondanks het verlies toch tevreden: ,,Vooral in de tweede wedstrijd zag ik een prachtige pot softbal. Helaas viel het kwartje aan het einde nét verkeerd voor ons. Er zijn grote stappen gezet."

FOTO BOVEN: De knuppel lijkt de bal te gaan raken, maar niet op het juiste punt. (Foto: Hans Verberk).


LANDELIJKE PRIJS LONKT VOOR VOETBALLERS

Jongens Angelaschool naar de finale van het Cruijfftoernooi

De jongens van de Angelaschool maken nog steeds kans op de titel in het landelijke Cruijff Court-toernooi. Zij haalden in Breda op zondag 26 mei weliswaar niet de finale, maar pakten wel de prestigieuze Respect Award en dwongen daarmee een ticket af.

In Breda vond de 'halve finale' plaats, in feite een kwalificatietoernooi dat per landsdeel wordt gehouden. Oftewel: een krachtmeting waarin bepaald wordt wie de beste van de regio is. Waar de jongens nu wel door mogen naar de landelijke finale in Nijmegen op zaterdag 29 juni, was Breda voor de meiden van de Angelaschool het eindstation. De ploeg drong door tot de eindronde van de kwalificatie, maar verloor deze met minimaal verschil: 1-0.

De jongensploeg won de felbegeerde en prestigieuze Respect Award tijdens de halve finale in Breda. Die prijs leverde het team een plaats in de landelijke finale van het Cruijff Court-toernooi op. Toch nog een bijzondere uitslag, tweede van Zuid-Nederland, laat een leerkracht namens de Angelaschool weten: ,,Prestaties waar de school bijzonder trots op is en die onze school én Boxtel een positieve boost geven."

FOTO LINKS: Het jongensteam van de Angelaschool strijdt op 29 juni om de titel tijdens de landelijke finale van het Cruijff Court Toernooi in Nijmegen. (Foto: Angelaschool).

Afbeelding