GELIJKSPEL MUNSELPLOEG HEEFT GEEN TOEGEVOEGDE WAARDE

Puntje is voor Boxtel om het even

De competitieafsluiter in sportpark Munsel zondag was voor RKSV Boxtel een wedstrijd waarin niets meer te halen viel. Het team eindigt in de vierde klasse in de middenmoot, net als de formatie uit Boskant. Het gelijkspel betekende alleen dat de gasten de Munselploeg niet werd ingehaald op de ranglijst.

Ondanks dat de wedstrijd om des keizers baard was, meldde Boxtel zich meteen na de aftrap in het zestienmetergebied van Boskant. De aanval werd echter onschadelijk gemaakt voor deze gevaarlijk kon worden. Na vijf minuten kwam Boxtel met de schrik vrij; speler Rens van de Wijdeven van Boskant kon de bal oppikken en een schot op doel lossen. Zijn vizier stond echter niet scherp; de inzet ging voor het doel langs.

Na een goed half uur opende Boskant alsnog de score. Na een miscommunicatie achterin, zette Glenn van der Heijden de 0-1 voor de uitploeg op het scorebord.

VERDUBBELEN

Na rust konden de gasten de voorsprong in de vijftigste minuut verdubbelen. De inzet werd echter gekeerd. Aan de andere kant was het tien minuten later ook bijna raak: Robin van de Laak had de gelijkmaker op zijn schoen na goed voorbereidend werk van ploeggenoot Jesse van Homelen. Hij had echter teveel tijd nodig en de inzet werd tot corner gedegradeerd.

Dankzij een eerdere aanvallende wissel, kreeg Stefan Persoons de ruimte om van afstand te schieten. De Boskantse keeper bracht echter zeer vakkundig redding. Boxtel zette vervolgens meer druk. Toch viel de grootste kans aan de andere kant. Tien minuten voor het einde belandde de bal na een niet al te beste uittrap van sluitpost Bart Vlaminckx bij de aanval van Boskant. Maar tot tweemaal toe herstelde de Boxtelse doelman zichzelf.

HAKBALLETJE

De thuisploeg kreeg een paar minuten voor het einde dan toch loon naar werken. Na een aanval over links, onder meer met een hakballetje van Van Homelen, kwam de bal bij de daarvoor ingevallen Ramon de Laat terecht. Hij bewees dat zijn wissel terecht was en tikte de 1-1 binnen.

FOTO BOVEN: Jesse van Homelen van RKSV Boxtel glipt tussen twee spelers van Boskant door. (Foto: Hans Verberk).

Voetballertjes ODC zijn kampioen zonder verlies

Wat grote clubs al heel lang niet lukt, kreeg het eerste jongensteam onder tien jaar van ODC wel voor elkaar. Zij werden kampioen zonder één keer te verliezen. En die prestatie ging niet onopgemerkt voorbij: op de een platte kar reden ze naar het Boxtelse centrum om de overwinning te vieren.

Voordat de voetballertjes dit bijzondere resultaat voor hun rekening mochten nemen, moest ook de laatste wedstrijd van het seizoen succesvol worden afgesloten. De jongens gingen op bezoek bij DSC in Kerkdriel. Ze begonnen de wedstrijd dan ook met spanning in de benen. Hoewel de ODC-spelers tijdens de rust tegen een achterstand aankeken, zetten ze de wedstrijd in de tweede helft toch naar hun hand. Het enerverende duel werd besloten met een 7-10 zege.

Bij terugkomst in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike, werden de spelers hartelijk ontvangen: voorzitter Jeroen Hertog van het jeugdbestuur huldigde alle winnaars. Zij ontvingen een medaille en het team kreeg een schaal. Ook trakteerde ODC hun leden op friet en frisdrank.

Maar het feest was nog niet voorbij: de voetballers trokken op een platte kar met een zelfgemaakt spandoek door de Boxtelse straten. Toen de trailer langs de volle terrassen op de Markt reed, werd het team met luid applaus onthaald. De feestvreugde werd afgesloten voor café 't Hart van Boxtel, dat uitkijkt over de Markt.

Het jeugdteam JO10-1 werd kampioen onder leiding van de coaches coaches Jos van Pinxteren, Mohamed Bezbiz en Jitse van Esch. Maar ook andere teams van ODC behaalden de titel: JO9-2, JO12-2, JO14-1, JO14-2 en JO15-1.

FOTO LINKSONDER: De spelers van JO10-1 stonden glimmend van trots op de platte kar. (Foto: Eric de Bie).