Afbeelding
Foto:

DVG WINT THUIS TWAALF UIT DERTIEN DUELS

De Roode Bleek blijkt een onneembare vesting

DVG won de laatste thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Ravenstein. De balans komt daarmee op twaalf thuisoverwinningen uit dertien duels: een record en tevens het beste resultaat van de hele poule. Gezegd moet worden dat de roodgelen zondag niet hun beste wedstrijd van het seizoen speelden, maar de overwinning was meer dan verdiend.

De eerste kansen kwamen na circa tien minuten. Rik van Ruremonde zette Bas van Houtum vrij voor het vijandige doel, maar diens inzet werd met de benen gestopt. Kort daarna overkwam Sander van de Ven hetzelfde en bij een hoekschop kopte Jurge van der Velden net langs de goal.

Een doelpunt kon niet lang meer uitblijven. Twan van den Broek was daarvan de initiator. Hij slalomde door de defensie tot op de achterlijn en trok de bal perfect voor op de ingelopen Luuk van de Ven. Op zijn schot was de Ravensteinse doelman machteloos: 1-0.

Het meest curieuze moment van de wedstrijd werd veroorzaakt door Sander van de Ven. Hij stond op de doellijn, maar de bal belandde via zijn voet, knie en lichaam op de lat. Daar tolde de bal nog een paar rondjes voordat die daadwerkelijk overging.

De sluitpost van Ravenstein voorkwam een grotere achterstand en daarmee ook de beslissing. De gasten probeerden van alles, maar gevaarlijk werden zij niet. Vanuit een hoekschop die genomen werd door DVG, kon de uitploeg snel counteren, maar de schoten waren niet doelgericht. Vlak voor rust scoorde Van den


De Walnoot boult gezellig mee tijdens Rue de l'Eglise

Een kleinere groep dan normaal, maar desalniettemin nog steeds 28 jeu de boulers streden maandag 27 mei om de eindzege tijdens het wekelijkse Regiomix-toernooi van jeu-de-boules-vereniging De Walnoot. Daags ervoor was het tevens gezellig boulen tijdens het Franse festival Rue de l'Eglise.

Op de buitenbanen aan Selissenwal 25 ging Gerard van Esch er maandag met de winst vandoor. Hij scoorde 25 punten en werd op gepaste afstand gevolgd door Michel Luijten in de eindnotering, die negentien punten maakte. Els Bekers completeerde de top drie door dertien keer te scoren.Het wekelijkse toernooi van JBV De Walnoot start iedere maandag vanaf 13.00 uur, iedereen kan deelnemen. Meer informatie is verkrijgbaar via www.jbvdewalnoot.nl.

TRÈS BIEN FAIT

Daags ervoor bleek het boulen tijdens het muzikale festival Rue de l'Eglise een succes, volgens De Walnoot. Très bien fait, De Volle Bloas, aldus Thom Brocken namens De Walnoot: ,,In zeer geslaagde Franse sferen konden wij in de drukke Kerkstraat en op het Kerkplein genieten van veel gezelligheid."


Broek, maar de treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd.

NIET SCHERP GENOEG

De roodgelen kregen ook na rust veel mogelijkheden en kansen om de score uit te breiden, maar de spelers bleken niet scherp genoeg om een grotere zege neer te zetten. Van den Broek was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn bal ging via de binnenkant van de paal net niet over de doellijn.

DVG-keeper Raymon Strik had aan de andere kant van het veld niet veel te doen. De meeste schoten waren niet op doel. Als dat toch gebeurde, waren die redelijk makkelijk te pareren voor de Liempdse goalie. Kort voor tijd beloonde de ijverige Van den Broek zichzelf, en zijn teamgenoten, met de bevrijdende treffer. Die bleek uiteindelijk alleen van statistische waarde.

De ploeg uit Liempde gaat nu als hoogstgeplaatst team de nacompetitie in. De ploeg stroomt direct door naar de tweede ronde om promotie naar de derde klasse en speelt zondag 9 juni in Maliskamp.

VROUWEN EN RESERVES

De reserves van DVG sloten het seizoen af met een ruime zege op het vierde elftal van Top. Het werd een knappe 7-2 overwinning op de ploeg uit Oss.

De vrouwen lieten velen kansen onbenut en deden zichzelf te kort door thuis te verliezen van rodelantaarndrager Prinses Irene uit Nistelrode. Hierdoor is de laatste wedstrijd van het seizoen nog belangrijk om degradatie te ontlopen.

SENIOREN

Uitslagen zondag 26 mei

DVG 1 - Ravenstein 1        2-0

DVG 2 - Top 4        7-2

DVG 3 - Mariahout 3        1-4

DVG 4 - Heeswijk 4        0-1

Mariahout 6 - DVG 5        9-1

DVG 6 - Avanti '31 8        2-2

SCMH 5 - DVG 7        1-0

Vrouwen: DVG 1 - Prinses Irene 3        0-1

Programma donderdag 30 mei

Vrouwen: DVG 1 - Margriet 1        10.00

Programma donderdag 6 juni

DVG 7 - Oirschot V. 10        19.30

JEUGD

Uitslagen zaterdag 25 mei

Zwaluw JO7-5 - DVG JO7-1        7-6

Schijndel JO8-3 - DVG JO8-1        1-6

DVG JO9-1 - DVG JO9-2        12-3

DVG JO9-1 - DVG JO9-2        3-12

DVG JO11-1 - Udi '19 JO11-2        6-3

VCO JO11-1 - DVG JO11-2        1-5

Avesteyn JO11-2 - DVG JO11-3        15-0

Nooit Gedacht JO13-1 - DVG JO13-1        2-3

Margriet JO13-2 - DVG JO13-2        1-4

DVG JO13-3 - Festilent JO13-2        2-1

DVG JO15-1 - FC Engelen JO15-1        0-1

VOW JO15-1 - DVG JO15-2        1-1

Heeswijk JO19-1 - DVG JO19-1        3-2

DVG JO19-2 - HVCH JO19-5        6-2

Programma zaterdag 1 juni

Nulandia JO11-2 - DVG JO11-3        vertr 09.00

Programma zateradg 8 juni

DVG JO9-1:        Toernooi Geffen

DVG JO9-2:        Toernooi Heesch

DVG JO9-3:        Toernooi Heesch

FOTO ONDER: DVG uit Liempde was zondag weer de baas op eigen veld. Het eerste elftal won van het gedegradeerde team uit Ravenstein. (Foto: Toon van Ruremonde).