Afbeelding
Foto: Fanfare Sint-Willibrordus

Essche muziekclub steekt zich geheel in het nieuw

Fanfare Sint-Willibrordus uit Esch bestaat zeventig jaar en dat viert de muziekvereniging zaterdag 8 juni met een 'muzikale verkleedpartij'. De oude uniformen worden dan voor nieuwe outfits ingewisseld.

In de afgelopen jaren zijn diverse acties op touw gezet door de Essche fanfare om de nieuwe kleding te kunnen betalen. De oude pakken hadden na dertig jaar hun beste tijd ook wel gehad.

Rond 19.00 uur lopen de leden van verschillende kanten het dorp in waarbij ze hun muzikale kwaliteiten laten horen, met ondersteuning van collega's van fanfare Concordia uit Liempde en van fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel. Aansluitend verzamelen inwoners en muzikanten zich op het plein voor dorpshuis De Es voor een muzikaal festijn. De Essche fanfareleden zijn dan voor de laatste keer in het dorp te zien in hun oude uniformen.

Na een kort muzikaal intermezzo van de ondersteunende verenigingen, showen de Essche muikanten voor de eerste keer de nieuwe outfits. Na deze ludieke presentatie verplaatst het feest zich naar De Es en kunnen de voetjes van de vloer tijdens de feestavond met medewerking van coverband The Red Cars. De entree is gratis. Later dit jaar vindt nog een jubileumconcert plaats om het 70-jarig bestaan verder te vieren.

FOTO ONDER: Een tipje van de sluier van de nieuwe uniformen die fanfare Sint-Willibrordus uit Esch zaterdag 8 juni aan de inwoners presenteert. (Foto: Fanfare Sint-Willibrordus).