Beroepsmusici Basilius College naar Theresiakerk

Het Basilius College treedt zaterdag 15 juni vanaf 20.15 uur op in de Sint-Theresiakerk in Lennisheuvel. Dit is een uitzonderlijk Nederlands kamerkoor met beroepsmusici onder leiding van Jeroen Spitteler. Ook Boxtelaar Kees Doevendans, onder meer dirigent van kamerkoor Ratatouille en het gemengd koor van de Sint-Petrusbasiliek, doet hier aan mee.

Veel professionele zangers, instrumentalisten, dirigenten en muziektheoretici hebben de wens in een kleine groep vocaal te musiceren. Het Basilius College geeft hen de mogelijkheid op hoog niveau te zingen met aandacht voor stemgebruik en ensemblevorming. De solide en uiteenlopende achtergronden van de zangers geven het koor een fraaie klank met een spannende twist. De gezongen liederen komen voornamelijk uit de renaissance, romantiek en twintigste eeuw, maar ook andere stijlen komen regelmatig aan bod. Zo is een gevarieerd repertoire opgebouwd. In de akoestisch zeer fraaie Sint-Theresiakerk brengt het Basilius College een bloemlezing met muziek van de Britse eilanden onder de titel Like a rose.

AFSTAND TOT DE BRITTEN

Dirigent Spitteler: ,,Juist nu de afstand tussen de Britse eilanden en het continent groter lijkt te worden, willen we ons laven aan de muziek afkomstig van over de zee." Doevendans is al jaren baszanger van Basilius: ,,Fantastisch om, naast het dirigeren, ook op hoog niveau te kunnen zingen. Wat mij betreft begint alle muziek met zingen en dan is het Basilius College ideaal."

Toegangskaarten kosten vijftien euro en zijn te bestellen via de website www.basiliuscollege.nl of aan de kassa. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen het concert gratis bijwonen.


Bibliotheek start verkleedpartij Bloedprocessie

Figuranten tijdens de Heilig Bloedprocessie kunnen alvast bekijken hoe de historische outfits hen staan. De jaarlijkse serie pasavonden is namelijk van start gegaan. Deelnemers kunnen elke maandag en woensdag van 19.00 tot 20.30 uur terecht op de eerste etage van Bibliotheek Babel aan de Burgakker 4.

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de pasavonden aanmelden als deelnemer aan de ommegang die 16 juni, de zondag na Pinksteren, door het centrum van Boxtel trekt. Maandag 10 juni vervalt het passen vanwege Pinksteren en woensdag 12 juni duurt de pasavond tot 20.00 uur vanwege de Bloedmirakelse Avond die dan wordt gehouden in de bibliotheek. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Marijke van Beek, telefoonnummer 06-54 68 61 51 of e-mail: aanmelden@bloedprocessie.nl.