Afbeelding
Foto:

LIANE & RINKE VOLOP AAN DE SLAG IN TV-PROGRAMMA HOTEL RULES

'Nee, wij waren écht geen klussers'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Vloeren leggen, trappen bekleden en muren verven. Dat waren de afgelopen maanden de dagelijkse bezigheden van Liane Schellekens en Rinke Steur uit Liempde. Het tweetal is inmiddels elke week te zien in het televisieprogramma Hotel Rules waarbij vijf koppels elkaars bed & breakfast grondig verbouwen. Inmiddels draaien ze hun hand niet meer om voor dergelijke klussen, al was dat bij de start van het televisieprogramma wel anders.

In het dagelijks leven zijn Liane en Rinke werkzaam op hun manege De Rekkendonken, Rinke runt daarnaast een praktijk voor massagetherapie. Een paar jaar geleden werden op de Liempdse manege twee kamers ingericht als bed & breakfast, maar deze konden wel een opknapbeurt gebruiken. Het televisieprogramma Hotel Rules bood deze mogelijkheid. ,,We hebben zelf geen actie ondernomen om De Rekkendonken daarvoor aan te melden", vertelt Liane. ,,Vorig jaar verscheen er een artikel over onze bed & breakfast en de redactie van Hotel Rules heeft dat gelezen. We zijn toen door hen benaderd met de vraag of we mee wilden doen aan het televisieprogramma."

VAK APART

Liane en Rinke hebben er lang over nagedacht. Deelname betekende namelijk dat ze langere tijd van huis zouden zijn waardoor de werkzaamheden op de manege door de rest van de familie Schellekens overgenomen zouden moeten worden. De moeder van Rinke - Jolanda - en opa Rien Schellekens steunden het tweetal en de deelname aan Hotel Rules was een feit.

In het televisieprogramma gaan vijf koppels aan de slag om elkaars bed & breakfast te verbouwen. Ze krijgen daarvoor een overzicht van de wensen en steken vervolgens de handen uit de mouwen. Tante Liane en haar nichtje Rinke hebben vooraf wel wat geoefend. Liane: ,,Een omheining zetten of kleine klusjes doen op de manege is bijna dagelijkse kost. Maar écht verbouwen is wel wat anders." Rinke vult aan: ,,Ik was echt geen klusser, dus we hebben flink wat tips gevraagd. Het leggen van tegels en laminaat is namelijk een vak apart."

Inmiddels zijn er twee afleveringen uitgezonden en is te zien dat het Liempdse duo zich met zijn Brabantse nuchterheid goed staande houdt. ,,We laten ons niet snel gek maken, maar natuurlijk hebben wij ook momenten gehad dat we het niet meer zagen zitten. En uiteraard zijn deze ook uitgezonden, dat levert leuke televisie op", legt Rinke uit. ,,Al had mijn uitbarsting op zich niet op televisie hoeven komen." Liane: ,,Ach, zo erg was het niet. Het is niet raar om af en toe even wat minder leuk over te komen. Er staan camera's om je heen en daar word je soms best nerveus van. Gelukkig zijn we vrij nuchter en konden we goed onszelf blijven."

HEEL GOEDE BAND

De twee klussers zijn tante en nicht, voor hun deelname aan Hotel Rules is dat volgens hen een groot voordeel geweest. ,,We kennen elkaar door en door en hebben een heel goede band", zegt Rinke. Liane: ,,We wonen allebei op het terrein van de manege, dus ik heb Rinke zien opgroeien. We hebben geen woorden nodig. Als je meedoet aan zo'n project is het belangrijk om open en eerlijk tegen elkaar te zijn." Haar nichtje vult aan: ,,Ik kan niemand anders bedenken waarmee ik dit had kunnen en willen doen."

Het duo ging niet alleen aan de slag in de kamers van de andere deelnemers, ook bij De Rekkendonken kwamen de klusteams flink verbouwen. Liane en Rinke mochten daar niet bij zijn en ook de ouders van Liane werden een weekje op vakantie gestuurd. ,,Ze halen natuurlijk alles overhoop en dat zou voor mijn ouders echt te heftig zijn geweest", vertelt Liane. ,,Of we tevreden zijn met het eindresultaat? Dat zie je volgende week wel op televisie!"

Op 3 juli wordt de finale live uitgezonden. Of Liane en Rinke daar ook bij zijn? ,,Dat mogen we natuurlijk niet vertellen, daarvoor moet iedereen gewoon naar het televisieprogramma kijken. Er komen nog mooie en spraakmakende momenten aan..." Wil je de verrichtingen van Liane & Rinke volgen? Kijk dan op hun Facebook-pagina: www.facebook.com/teampaars.

FOTO BOVEN: Hotel Rules met Liane en Rinke is elke woensdag vanaf 20.30 uur te zien bij Net5. (Foto: Net5/Reinier Bergsma).