Afbeelding
Foto:

RUWBOUW SUPER OP FELLENOORD MOET IN SEPTEMBER KLAAR ZIJN

Aannemer Aldi start met parkeerdek

PÅL JANSEN & JAN HERMENS

Aannemingsbedrijf Dobu uit Someren start binnenkort met het storten van beton voor het parkeerdek van de toekomstige Aldi-supermarkt. Dat leert een bezoekje aan de bouwplek. Morgen, vrijdag 24 mei, of volgende week wordt daaraan begonnen.

De bouw van de nieuwe Aldi-supermarkt op Fellenoord vordert gestaag. Op 26 april lag er nog geen betonnen vloer in, inmiddels zijn de bouwvakkers al zo ver dat met de tweede verdieping kan worden begonnen. Naar verwachting is de ruwbouw in september afgerond.

Wel maakte Aldi, terwijl de aannemer aan het bouwen is, een kleine aanpassing in de plannen. Boven de toekomstige lift die mensen naar het parkeerdek brengt, wil de grootgrutter nog een overkapping realiseren. Die moet een hoogte krijgen van 6,50 meter, anderhalve meter hoger dan was toegestaan. Dus is daar een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Boxtel.

De nieuwe super komt op de plek waar het vroegere postsorteercentrum stond. De laatste jaren was daar sportschool 040Fit! gevestigd. Met de bouw van de nieuwe Aldi, worden twee huidige Boxtelse vestigingen vervangen: aan de Kapelweg en in winkelcentrum Oosterhof.

FOTO BOVEN: Aannemer Dobu uit Someren is bezig met de ruwbouw van de nieuwe Aldi-supermarkt die komt op de plek waar voorheen het pand van het voormalige postsorteercentrum stond. (Foto: Pål Jansen).


Lezing en film MuBo

Pater Hans de Visser houdt zondag 2 juni om 11.15 uur in Museum Boxtel een lezing over de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Ook wordt er een korte film over de geschiedenis getoond. Toegang kost vijf euro. Aanmelden kan via info@muboboxtel.nl of 06-16 04 18 98.