Ook twee jaar geleden werden er taarten geproefd in spiegeltent Bon Salon. Tijdens het programma van de KBO Boxtel smulden ouderen van de meest uiteenlopende baksels. (Foto: Peter de Koning, 2017).
Ook twee jaar geleden werden er taarten geproefd in spiegeltent Bon Salon. Tijdens het programma van de KBO Boxtel smulden ouderen van de meest uiteenlopende baksels. (Foto: Peter de Koning, 2017). Foto: Peter de Koning

ACTIVITEITEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN ONDER HET MOTTO GELUK KENT GEEN MAAT

Spiegeltent Bon Salon: samenkomen en verbinden

JULES HAMELEERS

Iedereen zich welkom laten voelen en mensen verbinden. Dat zijn onder andere de doelen van de spiegeltent Bon Salon, die tussen donderdag 30 mei en zondag 23 juni weer neerstrijkt in kasteelpark Stapelen met als thema 'Geluk kent geen maat'. Er is een workshop graffiti, Tint speelt een theatervoorstelling en zelfs een taartbodem versieren met fairtrade-producten is mogelijk. Enkele evenementen uitgelicht...

Het programma dat de spiegeltent gedurende drie en een halve week zal vullen, is zeer gevarieerd en altijd openbaar toegankelijk. Ook alle leeftijden zijn welkom: van scholieren tot ouderen, voor ieder biedt de spiegeltent wat wils. Dit alles wordt georganiseerd onder het overkoepelend thema 'Geluk kent geen maat'. ,,Dit gaat over twee dingen: geluk kan klein of groot zijn en daarnaast is het oneindig", aldus Wim Ketelaars van evenementenorganisatie Boxtel Vooruit.

JEUGD

Ook de allerjongsten zijn welkom in Bon Salon. Meerdere ochtenden wordt er voorgelezen voor peuters. Dit jaar wordt de Boxtelse reus Jas de Keistamper zeventig jaar, wat uiteraard gevierd moet worden Ter ere van zijn verjaardag wordt het prentenboek 'Reus Jas helpt een handje' voorgelezen.

Voor de jeugd zijn er meerdere workshops: op zaterdag 1 juni leert Tunnelvision jeugd graffiti spuiten en op woensdag 12 juni zijn er workshops hiphop, breakdance en percussie voor kinderen. Ook minderbedeelde kinderen worden een dag lang verwend: op zaterdag 15 juni organiseert Lions Dommel en Aa Feel Good, met circusvoorstellingen en een optreden van The Star Company.

EERLIJKE TAARTEN

Ook Fairtrade Groep Boxtel verzorgt een evenement in de spiegeltent. Tijdens Heel Boxtel Bakt, een variatie op het bekende tv-programma, mogen bezoekers hun eigen taartbodem versieren met fairtrade producten. Met optredens van jongeren van The Star Company wil de organisatie aandacht vragen voor stichting Het Vergeten Kind.

Ook de ouderen van KBO Boxtel gaan taarten snoepen. Op woensdag 12 juni kan iedereen vanaf 14.00 uur zijn of haar zelfgebakken taart meenemen, die vervolgens beoordeeld wordt door een deskundige jury van het seniorenorkest Buchestelle. Onder begeleiding van ditzelfde muzikale gezelschap kunnen later alle baksels geproefd worden.

SPORTKAMPIOENEN

Natuurlijk moeten ook de Boxtelse sportkampioenen geƫerd worden. Op vrijdag 21 juni organiseren de gemeente en Boxtel Vooruit een huldiging van alle winnaars in het park van kasteel Stapelen. Ze worden, uiteraard in tenue, in het zonnetje gezet door wethouder Herman van Wanrooij.

Ook voor de Boxtelaar die zijn kennis wil testen is Bon Salon de juiste plek. Zaterdag 22 juni houdt woonstichting Sint-Joseph om 14.30 uur en om 19.30 uur een pubquiz ter ere van haar honderdjarig bestaan. Het vragenspel, dat samengesteld is door quizbedrijf The Brain, bestaat uit vragen over de woningcorporatie en haar eeuwfeest.

Boxtel weet waar het vanaf donderdag 30 mei moet zijn. In het frisgroene, lommerrijke kasteelpark, waar de karakteristieke spiegeltent het middelpunt is van ontmoetingen, van bijzondere evenementen, van mensen die genieten van een sprankje geluk.