Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MUZIEK, KRAAMPJES EN VERSGETAPT PILS

Esschenaren zijn klaar voor 54e Bierpompfeest

Esch staat bij het Bierpompfeest altijd bol van de activiteiten voor nieuwe én huidige inwoners van het dorp. Dat is niet anders tijdens de 54e editie die, zoals de traditie voorschrijft, tijdens Hemelvaart op donderdag 30 mei wordt gehouden.

Naast een brunch in het dorpshuis, een welkomstwoord door het gemeentebestuur en een vendelgroet van het Sint-Willebrordusgilde, krijgen de nieuwe inwoners ook een versgetapt biertje uit de dorpspomp. Deze traditie dateert uit 1965 en trekt nog ieder jaar veel Esschenaren naar het centrum toe.

LEDEN WERVEN

Op en rondom het Marktplein en de bierpomp staan tal van informatiekraampjes. Hier stellen de plaatselijke verenigingen en bedrijven zich voor aan het publiek, hopend daarmee meer leden en klanten te werven. Een marktkraam reserveren kan via info@deesschebierpomp.nl.

Naast dat nieuwe inwoners volledig op de hoogte worden gebracht van wat er allemaal te doen is in het dorp, krijgen zij ook te horen wat Esch muzikaal te bieden heeft. Dan treden plaatselijke artiesten en muziekverenigingen op: Joni van Grinsven and Friends, Sara Bormans, Saab XL, slagwerkgroep Esch, Alexandra Dekker and Friend, Shakira Pullen, De Knoestjes en Maud Stubbe. Dansen is toegestaan, helemaal tijdens het optreden van de Latin Joy dansschool uit 's-Hertogenbosch.

THEATER, ZANG EN DANS

De kinderen worden ondertussen vermaakt door clown Erico van het Pallasso Circus. Na het middagprogramma volgt van 18.30 tot 23.00 uur op het Marktplein een concert van de cover- en feestband Lynx. In de pauzes zingt Esschenaar Guus Doggen voor het publiek.

Stichting Soesch bakt broodjes hamburgers, Lian Konings zorgt voor lekkere maaltijden en de dansschool Latin Joy voor Surinaamse hapjes. Op het terras zijn drankjes verkrijgbaar.

FOTO ONDER: Het Essche Bierpompfeest trekt sinds 1965 jaarlijks tal van dorstige inwoners naar het dorpscentrum. (Foto: Albert Stolwijk, 2018).