Afbeelding
Foto:

DRÉ DE BIE (10) UIT BOXTEL GAAT VOETBALLEN BIJ FC DEN BOSCH

'Ik had het echt helemaal niet verwacht'

JULES HAMELEERS

Pas tien jaar en nu al gescout door een profclub. Dat maken niet veel voetballers mee. Maar Dré de Bie wel. Hij maakt komend seizoen de overstap van de Boxtelse club ODC naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Dré: ,,Ik ben super blij, want dit is de eerste stap om profvoetballer te worden."

Toch vindt Dré het wel jammer om weg te gaan bij ODC. ,,Ik heb echt een heel erg leuk team." En de voetballertjes van JO10-1 hebben het niet alleen maar gezellig: zaterdag hebben ze de kans om kampioen te worden, zonder dat ze daarbij ook maar één wedstrijd verloren.

Dré legt uit hoe dat scouten gaat: ,,Dan komt er iemand kijken naar de training en die schrijft van alles op een briefje. Daarna kun je uitgenodigd worden om een paar keer mee te komen trainen." En het Boxtelse voetbaltalentje was een van de gelukkigen. Na een paar keer meespelen mocht Dré op gesprek komen bij Wally Pennings, hoofd van de jeugdopleiding van FC Den Bosch: ,,En toen vertelde hij me dat ik het was geworden, dat had ik echt niet verwacht."

ELKE DAG VOETBALLEN

Het was voor Dré, die eigenlijk een Feyenoord-fan is, wel even wennen bij de club van de Brabantse hoofdstad: ,,Ze tikten veel sneller over en ze waren veel harder in de duels, maar ik heb ook superveel geleerd, zoals positiespel en sneller omschakelen." Het leven van de jonge Boxtelaar gaat er in ieder geval een stuk anders uitzien. Hij gaat voetballen bij een Betaald Voetbal Organisatie, dus hij moet drie keer in de week trainen met zijn ploeg JO11-1 in Den Bosch en op zaterdag speelt hij een wedstrijd.

Op de vraag of hij later profvoetballer wil worden, knikt hij gretig: ,,En als dat niet werkt wil ik in het leger of bij de politie." Bij FC Den Bosch gaat hij aan de slag als middenvelder of verdediger: voorzetten geven en aanvallers tegenhouden vindt hij namelijk het leukst. Hij heeft niet één, maar liefst vier grote voetbalhelden: Mbappé, Neymar, Ronaldo en Ramos.

Op de vraag hoe dat dan moet, voetballen bij een van de rivalen van zijn favoriete club, antwoordt hij simpel: ,,Dan doe ik die dag maar gewoon geen Feyenoord-kleren aan."

FOTO BOVEN: Dré de Bie (10) showt nu nog trots zijn ODC-shirt. Volgend seizoen voetbalt hij op professioneel niveau en draagt hij de kleuren van FC Den Bosch. (Foto: Jules Hameleers).


Scheerder verlost schapen van hun warme jassen

Henri van Weert, die al jaren de schapen van Kinderboerderij Boxtel scheert, verlost de dieren zondag 26 mei van hun warme jas.

De twee zwartblesschapen die op de boerderij rondlopen, hebben allebei twee lammetjes gekregen. Ze worden deze dag geschoren door Van Weert, terwijl hun kroost lustig om hen heen dartelt. Rond 14.15 en 15.15 uur kunnen geïnteresseerden getuige zijn van dit ambachtelijke scheerwerk. Tussendoor kunnen kinderen een schaapje knutselen in de huiskamer van de Kinderboerderij aan het Apollopad of de andere dieren in hun hokken bekijken en knuffelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding