Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEDEN KRIJGEN TIEN EURO KORTING OP BOEK

Gelukkige medewerkers geven viervoudige winst

Het kapitalisme heeft welvaart gebracht, maar ook sociaal-emotioneel armoede. Dat vindt de Boxtelse Alexandra Augustijn, auteur van het boek 'De Gelukseconomie' en initiatiefnemer van de Beweging van Geluk. Die introduceerde tevens het thema van de spiegeltent Bon Salon. Leden van Brabants Centrum krijgen tien euro korting op het boek.

Gelukkige mensen zijn op alle manieren beter voor de maatschappij, zo concludeert Augustijn in haar boek. Het verbetert het algemene welzijn, zorgt voor hogere resultaten in organisaties en vergroot de sociale betrokkenheid. Zij beschrijft hoe bedrijven viervoudige winst kunnen behalen: op welzijns-, sociaal, kwaliteits- en financieel gebied.

'De Gelukseconomie' biedt hulp door middel van de zogenaamde happiness4all-methode, die bestaat uit zeven principes: authenticiteit, doelen, autonomie, positiviteit, sociale verbondenheid, vitaliteit en wederkerigheid. Deze speerpunten moeten met de mensen waarmee samengewerkt wordt in zes stappen worden toegepast: bewust worden, analyseren, verwoorden, versterken, uitdragen en verbinden. ,,In synergie schuilt namelijk het grootste geluk", zo stelt Augustijn. Het boek is een persoonlijk handboek, met onder andere interviews en opdrachten met ruimte voor eigen notities.

LEDENACTIE

Leden van Brabants Centrum kunnen 'De Gelukseconomie' kopen voor 29,95 in plaats van 39,95 euro. Door te mailen naar bc@brabantscentrum.nl, wordt een kortingscode verstrekt. Deze kan men tot en met vrijdag 31 mei verzilveren via de website www.feelgoodart.nl. Ook kan een gesigneerd exemplaar worden opgehaald bij de auteur thuis: Parkweg 4.

FOTO ONDER: Alexandra Augustijn, auteur van 'De Gelukseconomie' met haar boek in de hand. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding