Ciseaux en Change winnen kappersprijzen

Haarstudio Ciseaux aan de Van Beekstraat 19 en Change Hairstyling aan de Markt 2 hebben een zogeheten 'gold award' gewonnen tijdens de Verkiezing om de Leukste Kapper en Kapsalon van Nederland. Op zondag 26 mei krijgen de Boxtelse haarspecialisten de prijs uit handen van stylist en televisiepersoonlijkheid Maik de Boer.

Het is de zevende editie van de 'oscars voor de Kappersbranche'. Deze wordt georganiseerd door verkiezingsspecialist The Vote Company en de organisatie van de jaarlijkse kappersbeurs The Hair Experience in Gorinchem. Kapsalons die meedoen aan de verkiezing, kunnen de beste van hun gemeente, provincie of van het land worden. Tevens kunnen ze een gouden award winnen. Ciseaux won tevens de prijs als leukste kapsalon van de gemeente Boxtel. Op 26 mei kunnen beide Boxtelse haarspecialisten hun prijs ophalen bij De Boer. Vanaf 13.30 uur vindt de uitreiking plaats in de evenementenhal van Gorinchem tijdens de kappersbeurs.

Jeugd welkom voor deelname Bloedprocessie

De jaarlijkse serie pasavonden voor deelnemers aan de Heilig Bloedprocessie is van start gegaan. De figuranten kunnen elke maandag en woensdag van 19.00 tot 20.30 uur terecht op de eerste etage van Bibliotheek Babel aan de Burgakker 4. De organisatie zoekt nog vooral jongens en meisjes van zes tot zestien jaar om mee te lopen.

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de pasavonden aanmelden als deelnemer aan de ommegang die 16 juni, de zondag na Pinksteren, door het centrum van Boxtel trekt. Maandag 10 juni vervalt het passen vanwege Pinksteren en woensdag 12 juni duurt de pasavond tot 20.00 uur vanwege de Bloedmirakelse Avond die dan wordt gehouden in de bibliotheek. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Marijke van Beek, telefoonnummer 06-54 68 61 51 of e-mail: aanmelden@bloedprocessie.nl.

De culturele stichting BoeL houdt na afloop van de processie een feest voor alle vrijwilligers in spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen.