Afbeelding
Foto: MXGrietje - MX Pics

KAY KARSSEMAKERS VECHT ZICH TERUG VANUIT SLECHTE POSITIE

Boxtelse motorcrosser scheurt naar tweede plek tijdens NK

De veertienjarige Kay Karssemakers heeft dit weekend een ijzersterke tweede plaats weten te behalen tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc. Deze vond plaats in het Gelderse Harfsen. De jonge Boxtelse motorcrosser vocht zich in beide manches na een slechte start terug vanaf buiten de top tien. Met deze resultaten behaalde hij ook het zilver in het dagklassement.

Gemotiveerd stond Kay later in de ochtend achter het starthek voor de eerste manche. Toen dit viel kwam hij echter niet goed weg en de jonge rijder begon op een twaalfde plek. In de eerste ronde had Kay echter al verschillende plaatsen goed gemaakt, waardoor hij als achtste doorkwam. De Boxtelaar had al vrij snel een goed ritme gevonden en de achtervolging op de rijders voor hem ging verder. Hij passeerde motor na motor en met een hoog tempo drong Kay de top drie binnen. De motorcrosser reed een dijk van een wedstrijd en wist in de slotfase alsnog de tweede plek veilig te stellen.

DUEL

Later in de middag viel het starthek voor de tweede wedstrijd. Met opnieuw een slechte start voor Kay. Hij begon dit keer rond de vijftiende plek aan de race. De Boxtelaar liet er geen gras over groeien en wist in de eerste ronde al zoveel rijders te passeren, dat hij als vierde over de streep kwam. Kay zocht naar de aansluiting met de eerste drie en er ontstond een mooi duel om de tweede plaats. Met een knappe inhaalactie nam de jonge racer in de vijfde ronde de derde plaats over en één ronde later wist hij ook de tweede man te passeren. Met de snelste rondetijd in de wedstrijd ging Kay de derde man voorbij en liep hij in op de koploper. Uiteindelijk kwam hij wederom als tweede over de eindstreep.

Dit weekend staat voor Kay de vierde wedstrijd om het Europees kampioenschap 125cc op het programma in Saint Jean d'Angely, in zuid-west Frankrijk.

FOTO BOVEN: De veertienjarige motorcrosser Kay Karssemakers uit Boxtel werd dit weekend tweede tijdens het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Hardsen in Gelderland. Hij vocht zich tot twee keer knap terug vanaf buiten de top tien. (Foto: MXGrietje - MX Pics).



MEP GEEFT FEESTJE VOOR MET JE HART

Hockeymeiden leggen ouderen in de watten

Een groepje van tien ouderen van stichting Met je Hart werd zaterdag door een achttal meiden van hockeyclub MEP in de watten gelegd. Ze genoten naast een spannende wedstrijd ook van diverse lekkernijen.

,,Papa, mogen de opa's en oma's weer naar onze hockeywedstrijd komen kijken?", vroeg een van de meiden onlangs aan haar vader. Het geeft maar aan dat de ontmoeting tussen jong en oud inmiddels een jaarlijkse traditie is geworden. De jonge hockeysters regelen voor deze middag alles zelf, van de taarten en cupcakes bakken tot de tafeltjes en stoeltjes op een mooie plek langs het veld klaarzetten. Af en toe werd de hulp ingeschakeld van clubgenoten om onder meer voor chauffeur te spelen.

WEDSTRIJD

Naast taart en koffie stond er voor de oudere bezoekers ook nog een spannende wedstrijd op het programma. De acht meiden spelen namelijk allemaal in meisjes 6E1 en dromen ervan om later in het Nederlands elftal te spelen. Zaterdag stond een van hun belangrijkste wedstrijden op het programma tegen Den Bosch.

Hoewel de senioren het meidenteam flink aanmoedigde, werd het duel uiteindelijk verloren. Het was echter pas de eerste verloren wedstrijd van het seizoen. De teleurstelling was naderhand snel over toen de jonge hockeysters een ijsje kregen en er een broodje werd geserveerd voor de ouderen.

FOTO LINKS: De hockeymeiden van MEP trakteerden de ouderen onder meer op een lekkere, zelfgebakken appeltaart en cupcakes. (Foto: Tim Hessels).

Afbeelding