Liempdse judoka haalt brons in internationaal veld

Judoka Keira Kreijveld van Judoclub Liempde heeft dit weekend een bronzen medaille gewonnen tijdens de Judo Berlicum Open in sporthal Teereheide in Sint-Michielsestel. Ze kwam tijdens dit internationale toernooi uit in de klasse onder vijftien jaar en onder 52 kilo.

Keira zat in een poule van veertien deelnemers met een knock-outsysteem. Omdat ze haar eerste wedstrijd van een Duitse tegenstander direct verloor, kon de judoka zich geen fouten meer permitteren in de verliezersronde. Maar in het tweede duel wist ze zich goed te herpakken en maakte een mooie overname. Met een ippon als score. De wedstrijden die volgden wist ze goed te beheersen en won elke keer met een wazari voor de worp en een stevige houdgreep. Hiermee bereikte Keira uiteindelijk alsnog de derde plek.

TIPS

Naast Keira judode er nog een lid van de Liempdse sportclub mee in Sint-Michielsgestel. Jop van de Ven kwam uit in de klasse onder achttien jaar en onder 55 kilo. Ook hij moest zich via een knock-outsysteem door zijn poule zien te worstelen.

In zijn eerste wedstrijd moest Job meteen flink aan de bak. Zijn tegenstander was hem te slim af en hij verloor de wedstrijd. Daarmee kwam ook Job in de verliezersronde terecht. Waar Keira haar duels steeds won, kreeg Job zijn partijen niet naar zijn hand gezet. Hij judode goed en alle tips werden ter harte genomen, maar hij moest hier toch zijn meerdere in erkennen.

FOTO ONDER: Keira Kreijveld pakt brons in Sint-Michielsgestel. (Foto: Dirk Habraken, Judoclub Liempde).

Ben van Casteren boult het best tijdens regiomix

Tijdens de wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag Ben van Casteren als beste uit de bus gekomen.

Hij won met 29 punten uit drie beurten en liet daarmee Martien Puijn (25 punten) en Ad Voermans (20 punten) ver achter zich. Op plek vier eindigde Jozef Pennings die in evenzoveel beurten als de winnaar tot 19 punten kwam. De top vijf werd afgesloten door Els Bekers met een totaal van 18 punten.

Iedereen kan deelnemen aan de regiomix. Belangstellenden dienen zich op maandag om 13.00 uur te melden bij de vereniging die de jeu-de-boulesbanen heeft liggen aan de Selissenwal 25. Meer informatie staat op www.jbvdewalnoot.nl.