Inschrijving voor huizen pastorietuin officieel van start

PÅL JANSEN

De geplande woningen in de Liempdse pastorietuin zijn enorm populair. Inmiddels hebben ruim zestig mensen interesse getoond in het bouwplan aan de Vendelstraat. Ontwikkelaar Schepens uit Schijndel wil daar elf seniorenhuizen ontwikkelen. Vanaf vandaag kunnen mensen zich officieel inschrijven voor het project bij Geld & Makelaardij uit Liempde.

In maart hielden Schepens en de Liempdse makelaar al een informatiebijeenkomst. Die werd onder grote belangstelling bezocht. Toen al meldden tientallen mensen zich voor de nog te bouwen huizen. Inmiddels zijn dat er dus ruim zestig en makelaar Henk Quinten van Geld & Makelaardij sluit niet uit dat daar na vandaag nog meer bijkomen: ,,Wellicht waren toen mensen op vakantie, hadden ze toen geen interesse, maar nu wel. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat er een aantal afhaken omdat ze zich hebben bedacht."

De bezwaartermijn voor het woningbouwplan is inmiddels voorbij. ,,Wat aangedragen wordt in de zienswijzen, zal het plan waarschijnlijk niet vertragen", verwacht Quinten. ,,Vandaar dat we het verkoopproces nu starten."


Stimuleringsprijs van Brabants Erfgoed op de rol

Welk erfgoed-project wint op donderdag 7 november tienduizend euro en een begeleidingstraject van een jaar? De inschrijfperiode voor deze stimuleringsprijs van de organisatie Brabants Erfgoed is inmiddels van start gegaan. Tot en met zondag 30 juni kunnen initiatiefnemers hun projecten nog indienen.

De Brabantse prijs wordt om de twee jaar uitgereikt en geeft hiermee een extra impuls aan erfgoed-projecten. ,,Bij erfgoed denkt men vaak aan gebouwen en objecten, maar het gaat juist over mensen. Over hun verhalen, tradities en acties van toen, nu en straks", aldus de organisatie. ,,Erfgoed Brabant wil die mensen en hun projecten een podium bieden middels het uitreiken van de Brabantse Erfgoedprijs."

Tijdens de vorige uitreiking in oktober 2017, wist een Boxtels initiatief het nog tot de finale te schoppen: het verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters. Toen won uiteindelijk een project uit Breda, het zogenaamde Blind Walls Gallery.

Inschrijven voor de editie van 2019 kan nog tot en met 30 juni via het aanmeldformulier op de website www.brabantseerfgoedprijs.nl.