WINST OP RODELANTAARNDRAGER DRUNEN

Elftal Essche Boys stelt toch nacompetitie veilig

In een niet bepaald hoogstaande wedstrijd heeft het vaandelteam van Essche Boys zondag uiteindelijk eenvoudig gewonnen bij de hekkensluiter van de competitie, FC Drunen. Het werd slechts 0-3, maar de uitslag had veel hoger uit kunnen vallen. Met deze overwinning en de ruime nederlaag van directe concurrent Gloria UC (0-6 tegen Riel) heeft Essche Boys in de voorlaatste speelronde de nacompetitie alsnog veiliggesteld.

Het gastteam begon fel en gretig aan de eerste helft, maar was ook slordig. Zonder echt gevaarlijk te worden controleerde Essche Boys de wedstrijd en ging op zoek naar de openingstreffer. Deze viel al binnen een kwartier. Luuk Wolfs werd diep gestuurd door Dennis Vorstenbosch en kon alleen op de goal af. Hij behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Robin van Beek, 0-1. Hierna bleef de ploeg uit Esch zoeken naar meer doelpunten, maar door miscommunicatie achterin werd het nog bijna gelijk. Keeper Bart Spooren voorkwam dit door een goede redding.

De 2-0 viel uiteindelijk in de 24e minuut na een ingestudeerde corner, waarbij de bal voor de voeten van Lars van Wanrooij kwam. Hij frommelde het leer achter de Drunense keeper. Er volgden nog genoeg kansen, maar Essche Boys kreeg ze niet verzilverd. Zo was bij de rust de wedstrijd nog niet beslist.

NIET OP SCHERP

Meteen na rust hadden de Esschenaren het duel al op slot kunnen gooien, maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. Hierdoor bleef FC Drunen hopen op meer, echter zonder gevaarlijk te worden. Na weer diverse kansen en een niet gegeven penalty, ging de bal in de 75e minuut wel op de stip. De strafschop werd door Van Beek benut, 0-3.

Hiermee was de wedstrijd beslist en geloofde Essche Boys het wel. Drunen probeerde nog een eretreffer te maken, maar verder dan een schot in de laatste minuut kwam de thuisploeg niet meer.

De nacompetitie is een feit, maar Essche Boys zal er in de laatste thuiswedstrijd tegen SVSOS alles aan doen om die partij winnend af te sluiten voor eigen publiek. Zondag staat sportpark Het Witje in het teken van Supersunday. Het tweede elftal speelt dan om 11.30 uur tegen de amateurs van PSV. Als de Esschenaren dit duel winnen, mag het team zich kampioen noemen. De wedstrijd van het eerste begint om 14.30 uur.

Irene weet in eigen huis LSV niet te overwinnen

Voetbalvereniging Irene heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen erop zitten. De punten bleven niet in Gemonde, althans, niet alle. De partij tegen LSV eindigde in een gelijkspel.

Irene startte met dezelfde basis als in de vorige wedstrijd, tegen SVSOS. De Gemondenaren openden slap. Ze speelden ballen te traag of verkeerd in en zochten nogal eens het duel op, terwijl ze wisten dat LSV fysiek sterker was.

Niet dat LSV veel kansen creëerde, de gasten uit Lennisheuvel zochten veelvuldig naar hun snelle spits met een lange bal, maar dat resulteerde in eerste instantie nergens in. Totdat de verdediging van Irene even niet oplette en een LSV-speler een voorzet eenvoudig bij de tweede paal kon inkoppen. De Gemondenaren kregen in de eerste helft nog een paar fraaie kansen na voorbereidend werk van Bart Bressers, maar zijn voorzetten werden door de spitsen niet goed ingeschat.
Na de pauze ging Irene feller van start en was het voortdurend de bovenliggende partij. Alertheid bleef echter geboden omdat LSV in de omschakeling gevaarlijk kon zijn. Tegen de verhouding in kwamen de gasten op 0-2. Roy Versantvoort schatte een voorzet verkeerd in en de bal rolde prompt onder zijn lichaam door het doel in.
Irene ging nu nog meer op de aanval spelen en coach Michael van de Wal bracht Lechu Chielinsky in als nieuwe spits. De druk op de ploeg uit Lennisheuvel werd groter en dit resulteerde in twee doelpunten voor Irene in vijf minuten tijd. Eerst wist Max Piasecki de keeper van LSV met een bekeken schot te verrassen. Daarna kopte Chielinsky een corner keurig in.
De thuisploeg ging hierna voor de winst, maar wist geen grote kansen meer te creëren. Het was aan de andere kant LSV dat in de snelle omschakelingen nog een paar goede mogelijkheden kreeg, maar hier slordig mee omging. Gezien het spelverloop was 2-2 een terecht uitslag. Komende zondag, 26 mei speelt Irene een uitwedstrijd tegen EDN '56 in Haghorst. De bal rolt daar vanaf 14.30 uur.

FOTO ONDER: Ferdy van Zon van Irene wil de bal inkoppen, LSV weerhoudt hem daarvan. (Foto: Hans Verberk).