VROUWEN MEP VERLIEZEN DEGRADATIEDUEL

Hockeymannen geven zege alsnog uit handen

De vrouwen van de Boxtelse hockeyclub MEP verloren zondag in Eindhoven op pijnlijke wijze van mede-degradatiekandidaat Eindhoven (2-0). Alleen een wonder op de laatste speeldag kan de ploeg nog behoeden om verdrongen te worden uit de landelijke overgangsklasse. Ook de mannen zijn verwikkeld in een felle strijd om lijfsbehoud. Zondag werd in Roermond tegen Concordia in de laatste minuut een dik verdiende zege uit handen gegeven (3-3).

De hockeysters wisselden zondag een goede eerste helft af met een zwakke tweede bedrijf. Hoewel het overwicht in eerste instantie hoop gaf, liet de ploeg van trainer Stijn Koesen zich na de rust ver terugdringen op eigen helft. De strafcorners voor Eindhoven regen zich aaneen en een ervan leidde tot een strafbal die uiteindelijk werd benut: 1-0. Kort daarop volgde een tip-in die keepster Amber Kools kansloos liet: 2-0.

Daarna nam MEP het initiatief over en kwamen er grote kansen. Een fraaie actie van Noortje Willemsen eindigde op de paal. De corners van het gastteam leidden tot niets en zo eindigde dit cruciale duel voor de Boxtelse vrouwen in mineur.

STROHALM

Zondag moeten de Boxtelse vrouwen alles op alles zetten om de laatste strohalm te grijpen. Kampioen Leonidas komt dan naar sportpark Molenwijk, terwijl Eindhoven het gedegradeerde Naarden treft. De afslag is zondag 26 mei om 12.45 uur.

STAND OVERGANGSKLASSE

Leonidas         21-45        Wageningen        21-30
Schaerweijde        21-41        Alecto        21-29
Gooische         21-39        Schiedam        21-26
Voordaan        21-38        Eindhoven        21-19
Rood Wit        21-34        MEP        21-17
Ring Pass        21-31        Naarden        21-7

ZINDEREND SLOT

De mannen van MEP speelden zondag met een enorme inzet en drongen daardoor in Maastricht thuisploeg Concordia in de verdrukking. Bram van Zandbeek en Paul Sollewijn-Gelpke zetten de Boxtelaren op een verdiende 0-2 voorsprong. Daarna maakten de gastheren de aansluitingstreffer: 1-2.

Na rust viel snel de gelijkmaker, maar het was opnieuw Van Zandbeek die MEP verdiend op 2-3 zette. Toen de Boxtelaren vervolgens met een man meer speelden, leek het slechts een kwestie van uitspelen. Concordia wisselde in een ultieme poging voor een punt nog de keeper voor een veldspeler. De onervaren arbitrage raakte daardoor de draad volledig kwijt en er werden de vreemdste beslissingen genomen. Concordia buitte dit slim uit en wist in de slotfase nog een punt te redden 3-3.

GOEDE ZAKEN

Met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt het ongemeen spannend onderin. Vier ploegen, waaronder MEP, komen nog in aanmerking voor de tweede degradatieplaats. De Boxtelse mannen kunnen zondag goede zaken doen door te winnen van Geldrop. Met dezelfde inzet als zondag moet dat mogelijk zijn. Concurrent Basko speelt uit bij Hopbel in Schijndel en Concordia moet naar Maastricht. MEP kan zondag 26 mei in de laatste thuiswedstrijd dus goede zaken doen in de strijd om lijfsbehoud. De afslag in sportpark Molenwijk is om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Berkel-Enschot        20-50        Weert        20-26
Oss         20-46        Hopbel        20-21
HOD         20-45        Concordia        20-19
Maastricht         20-36        MEP        20-18
Geel Zwart         20-28        Basko        20-18
Geldrop         20-27        Rosmalen        20-9