TRICOLORES VERSTEVIGEN DERDE POSITIE OP RANGLIJST NA VOORLAATSTE DUEL VAN HET SEIZOEN

ODC wint in matig duel nipt van Zwaluw uit Vught

Ondanks dat het spel niet goed was, won ODC het voorlaatste duel van de competitie op eigen veld met 3-2 van Zwaluw VFC. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch heeft door deze overwinning de derde plek op de ranglijst steviger in handen en maakt in theorie nog kans op de nacompetitie.

Door de nederlaag bij BVV uit 's-Hertogenbosch van een week eerder haakte ODC al definitief af in strijd om de titel. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moesten de tricolores het stellen zonder drie basisspelers die allen geschorst zijn. Tegenstander Zwaluw had nog een puntje nodig om zich definitief veilig te spelen voor behoud in de derde klasse. De Boxtelaren wilden daar echter niet zomaar aan meewerken.

De beginfase van de wedstrijd was aan beide kanten rommelig. De eerste grote kans was voor ODC. Sjoerd van Lokven zette met een knappe steekbal Aerd van Brunschot vrij voor het doel, maar de spits moest zijn meerdere erkennen in Zwaluw-keeper Niels Mulders. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na een pass van Remco Schellekens schoot Lex van den Biggelaar de bal langs keeper Mulders in de verre hoek: 1-0. Kort daarna viel bijna het tweede doelpunt, maar de uithaal van Van Brunschot stuitte op de lat. De gasten uit Vught waren in die fase ook een paar keer gevaarlijk en de tricolores mochten niet mopperen toen een vrije trap van Martin de Laat maar net langs het doel belandde.

KOELBLOEDIG

Direct na de pauze hadden de Vughtenaren het betere van het spel. ODC kwam in deze fase goed weg toen een schot van dichtbij via een Boxtels been net langs het doel ging. In de 55e minuut kwam Zwaluw echter alsnog langszij. Tommy Kreté rondde een vlot lopende Vughtse aanval koelbloedig af en scoorde de gelijkmaker.

Dat was echter van korte duur, want acht minuten later kwam ODC opnieuw op voorsprong. Na een misverstand achterin bij Zwaluw, schoot captain Roel van Lokven precies op het goede moment de 2-1 binnen. Het was zijn eerste competitiedoelpunt sinds april 2013.

Vlak daarna kreeg Zwaluw opnieuw een vrije trap op een gevaarlijke plek. Weer stond De Laat achter de bal maar doelman Jordy van der Zande pakte het schot in de rechterbenedenhoek. Vervolgens kreeg ODC aan de andere kant een hoekschop. Van Brunschot bracht de bal laag voor het doel bij de eerste paal waar Frank Kuppens klaar stond om af te ronden: 3-1.

Zwaluw zocht in de minuten die volgden naar de aansluitingstreffer. Nadat keeper Van der Zande eerst nog een inzet van De Laat pareerde, scoorde diezelfde Vughtse aanvaller in de 78e minuut alsnog vanuit de draai: 3-2.

In de slotfase kopte Kuppens namens ODC nog een keer tegen doelman Mulders op. De allerlaatste kans kregen de gasten in de blessuretijd na een domme Boxtelse overtreding op de rand van het zestienmetergebied. Weer stond De Laat achter de bal maar tot opluchting van de gastheren schoot de spits langs de goal.

DERDE

Door de overwinning staat ODC nog steeds derde op de ranglijst. De ploeg heeft 42 punten uit 25 wedstrijden. Door de nederlaag van nummer twee BVV is SVSSS nu kampioen. De nacompetitie is theoretisch nog haalbaar áls alles meezit voor ODC: de tricolores moeten zondag 26 mei winnen bij degradatiekandidaat Vlijmense Boys en is vervolgens nog afhankelijk van resultaten op andere velden.

FOTO BOVEN: Joep Timmermans van ODC strijdt om de bal met een speler van Zwaluw VFC. De tricolores weten op het nippertje te winnen in eigen huis en behouden hiermee de derde stek op de ranglijst. (Foto: Hans Verberk).

Mini 4: Zwaluw Mini 4 - ODC         09.30

RKSV BOXTEL SPEELT NIET MEER OM DE KNIKKERS IN COMPETITIE EN SPEELT OP SAFE TEGEN NLC '03

De 'nul' is ook in Lith niet besteed aan Munselploeg

Het puntenverschil tussen RKSV Boxtel en NLC '03 bedraagt ook na de wedstrijd van zondag één punt, hetzelfde verschil als ervoor. Net zoals een week eerder was het duidelijk dat de competitie teneinde loopt. Beide ploegen zijn al 'veilig' en speelden daarom in Lith vrij plichtmatig hun duel.

Boxtel was in de beginfase van de wedstrijd beter, want NLC speelde erg slordig. De wissel van Tom van Rijswijk voor Stefan Persoons na een half uur, zorgde er meteen voor dat de Munselploeg meer kansen kreeg. Lars van Hamond zag zijn inzet echter net overgaan. Meteen daarop volgde een tegenstoot van de gastheren. Deze werd onschadelijk gemaakt door keeper Bart Vlaminx. Uit de corner die volgde, bracht de Boxtelse doelman nogmaals uitstekend redding. In het laatste kwartier waren alle kansen voor Boxtel maar alle ballen belandden in het zijnet of zeilden over het doel. NLC probeerde het nog met een afstandsschot, maar beide ploegen scoorden niet in de eerste helft.

PENALTY

Na de thee werd Robin van de Laak meteen de diepte in gestuurd. In het strafschopgebied werd hem echter de doorgang versperd, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. De toegekende penalty werd door Persoons onberispelijk in de linkerhoek geschoten: 0-1.

Naarmate de wedstrijd vorderde, begon de lucht te betrekken. In de regio werden verschillende wedstrijden gestaakt vanwege het onweer, maar dat bleef Boxtel in de rest van het duel bespaard.

De rood-witten zochten naar een tweede, bevrijdende, treffer middels vrije trappen en enkele corners. Maar, zoals vaker dit seizoen, wilde de goal maar niet vallen. Maar deze viel, ook typerend voor dit voetbaljaar, wel aan de andere kant. NLC kreeg nagenoeg geen kansen, maar kreeg de bal in de 83e minuut toch in het Boxtelse doel.

Beide ploegen namen hierna genoegen met een gelijkspel en drongen niet meer echt aan. En ondanks een lang oponthoud door een botsing tussen twee spelers in de zeventigste minuut, werd de wedstrijd zelfs nog iets te vroeg afgefloten.

De Munselploeg moet nog een laatste duel spelen. Met een veilige plek in de middenmoot van de ranglijst, speelt de ploeg niet meer om de knikkers. Het kan alleen nog stuivertje wisselen met tegenstander Boskant. Zondag 26 mei gaat de wedstrijd van start om 14.30 uur in sportpark Munsel.

NLC '03 1 - Boxtel 1        1-1
Boxtel 3 - Best Vooruit 7        2-2
Nemelaer 4 - Boxtel 4         2-3
Boxtel 5 - ODC 5         4-1
Boxtel 6 - Emplina 4         4-1
RKKSV 3 - Boxtel 7        5-0
Nemelaer 7 - Boxtel 8        3-1
Boxtel 9 - CHC 5        1-9