De rollen waren dit keer omgedraaid. Troubadour Gerard van Maasakkers zong een liedje met Harry Hendriks mee. De Boxtelse muzikant speelde lange tijd mee in de begeleidingsband van Van Maasakkers. (Foto: Hans van Doorn).
De rollen waren dit keer omgedraaid. Troubadour Gerard van Maasakkers zong een liedje met Harry Hendriks mee. De Boxtelse muzikant speelde lange tijd mee in de begeleidingsband van Van Maasakkers. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

SINGER-SONGWRITER PAKT UIT IN PODIUM BOXTEL

Harry Hendriks vermaakt en ontroert

LINDA VAN DE WIEL

Zijn eerste liedje van geheel eigen makelij schreef hij zo'n tweeënhalf jaar geleden in Ierland. En zaterdagavond presenteerde singer-songwriter Harry Hendriks zijn eerste album 'About Time' vol zelfgeschreven nummers in Podium Boxtel. En net als het publiek, genoot de Boxtelaar met volle teugen.

Een afwisselende show vol uptempo nummers en meeslepende ballades. Met deze woorden laat de muzikale avond in het theater aan de Burgakker zich het best omschrijven. Hendriks pakte uit met een ensemble vol beroepsmuzikanten, aangevuld met een strijkkwartet en een drietal blazers. En dit werd gewaardeerd door de luisteraars. Al na het eerste nummer 'Cliffs of Moher' ontving de rasmuzikant een staande ovatie. Ook met nummers als 'Sleep Tonight' wist hij het publiek te ontroeren. Ook Hendriks zelf genoot met volle teugen: ,,Ik weet dat ik zit te lachen terwijl ik zojuist een verdrietig liedje zong. Maar ik geniet zo van de muzikanten die bij me op het podium staan", gaf hij toe.

Na de pauze zong Hendriks over een reis in Amerika waar hij zijn 'liefke' miste: 'One million seconds since we kissed goodbye, 4.000 miles from home' zong hij. Kers op de taart was de ontroerende versie van 'As ge ooit', met het strijkerskwartet én zanger Gerard van Maasakkers. Dit ontroerende nummer én de gehele muzikale traktatie werden beloond met een lang applaus.