Met muzikale ondersteuning haalde fanfare Concordia vrijdag de wandelaars van de driedaagse binnen. (Foto: Peter de Koning).
Met muzikale ondersteuning haalde fanfare Concordia vrijdag de wandelaars van de driedaagse binnen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ORGANISATIE ZIET VRIJWILLIGERS AFHAKEN DOOR REGELGEVING

Iets minder deelnemers voor wandeldriedaagse

RENS VAN DEN ELSEN

Buurtvereniging Den Berg kijkt tevreden terug op de wandeldriedaagse in Liempde. Woensdag, donderdag en vrijdag liepen 263 deelnemers een tocht van vijf of tien kilometer. Het aantal wandelaars was lager dan voorgaande jaren, maar de organisatie ziet daarin geen probleem. ,,Er waren een aantal activiteiten meer vrijdagavond. Daar proberen we volgend jaar meer rekening mee te houden", aldus voorzitter Patrick van Ruremonde.

Naast andere activiteiten, denkt Van Ruremonde dat de terugloop van jeugd ook komt doordat er minder leerlingen op basisschool De Oversteek zitten. ,,Daar zit toch onze grootste doelgroep. Oudere kinderen lopen niet zo snel meer mee. Het is natuurlijk iets waar bijna alle dorpen mee te maken hebben", zegt de medeorganisator van het Liempdse wandelfestijn.

Met routes rond de kern Liempde en in het buitengebied richting Olland en Boxtel kregen wandelaars dit jaar een mooie tocht voorgeschoteld. ,,Die wisselen we om de drie jaar, zodat het voor deelnemers meerdere edities leuk blijft om mee te doen", legt Van Ruremonde uit. ,,Wel kijken we ieder jaar of de routes nog kloppen en of er nog zaken aangepast moeten worden. Dan gaan we op de fiets nog langs alle routes", vervolgt hij.

Ruim zestig vrijwilligers hebben zich dit jaar weer ingezet om de wandeldriedaagse te laten slagen. Van Ruremonde is er trots op, maar ziet door strengere regelgeving ook mensen afhaken. ,,Verkeersregelaars moeten vooraf een toets maken. Dat werkt soms helaas wat belemmerend voor sommigen."