Afbeelding
Foto: Peter de Koning

IN WITTE JURK PER KANO OVER RIVIER DE DOMMEL

Bruidspaar start met behouden vaart

RENS VAN DEN ELSEN

Voor wie zaterdagmiddag in de wijk Selissenwal langs rivier De Dommel liep, moest het ongetwijfeld een wat vreemd gezicht zijn. Over het water gleed namelijk een bruidje voorbij, compleet gehuld in een witte jurk met een bruidsboeket in de hand. Jet Schellekens stapte die dag letterlijk in het huwelijksbootje met Martijn van Bussel.

,,Het was een idee van ons pap. Die leek het wel leuk als hij mij mocht weggeven op De Dommel. Maar het moest wel op een veilige manier van mij; ik had natuurlijk geen zin in een 'nat pak'. Al hadden we daar waarschijnlijk later nog wel om kunnen lachen", grinnikt de pas gehuwde Jet. Het stel trouwde in de achtertuin van haar ouders, die uitkijkt op de rivier. Terwijl haar man op de steiger wachtte, stapte Jet een stukje stroomopwaarts in de kano om samen met haar vader, oom en tante naar de ceremonie te varen. ,,Het was een mooi moment en een prachtige dag met een ontzettend leuk feest", zegt ze met schorre stem. Een huwelijksreis over zee staat echter niet op de planning voor het echtpaar, legt Jet lachend uit: ,,Voorlopig heb ik wel genoeg water gezien."

FOTO BOVEN: De bruidsjurk van Jet Schellekens bleef, op wat spetters na, droog tijdens de kanotocht over de Dommel. (Foto: Peter de Koning).


WSV De Keistampers start voorinschrijving vierdaagse

De 48e editie van de Boxtelse avondwandelvierdaagse start in de tweede week van juni, maar deelnemers kunnen zich nu al aanmelden. Daarmee besparen zij een euro op het inschrijfgeld.

Het evenement van wandelsportvereniging De Keistampers vindt plaats van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni. Dan leggen gaan zo'n tweeduizend wandelaars een route af van vijf of tien kilometer. Tijdens de voorinschrijving, die tot en met 31 mei duurt, kost deelname 3,75 euro of 2,25 euro zonder medaille. Daarna betalen deelnemers een euro meer. Aanmelden kan via het digitale formulier op www.dekeistampers.nl of via e-mail: dekeistampers@live.nl.

De wandeltocht start altijd om 18.00 uur; dinsdag vanaf het Jacob-Roelandslyceum (JRL), daags erna bij gemeenschapshuis De Walnoot en donderdag is Lennisheuvel het vertrekpunt. Op de slotdag is het JRL weer de start. Ter afsluiting is er een muzikale intocht op de Markt. Dan worden tevens de medailles aan de wandelaars uitgereikt.