Afbeelding
Foto:

LIMUSCENE KIEST VOOR MEER VARIATIE IN HET PROGRAMMA

Rock, maar ook hiphop op de kiosk

PÅL JANSEN

Limuscene kent dit jaar een aantal nieuwe gezichten. Niet alleen de artiesten, die jaarlijks anders zijn, maar ook de organisatie erachter. Zo heeft Evi van Liempd het voorzittersstokje overgenomen van vader Charles, die het knusse festival in het Liempdse Concordiapark oprichtte en tot vorig jaar mede organiseerde. ,,Dat was wel leuk, dachten we: van vader op dochter", gniffelt ze. Maar ook William van Houtum en Kasper van de Langenberg zijn erbij gekomen. Samen met Levi van den Bogaard, Maarten Termeer, Henny van den Boom en Mechteld Neggers vormen zij nu de organisatie.

Alles staat goed in de stijgers, weten Evi, William en Kasper. Toch wilden ze wel een beetje aan de knoppen van de formule van Limuscene draaien. Kasper: ,,Het hoofddoel voor dit jaar is om zoveel mogelijk genres een podium te kunnen bieden." Evi: ,,Het verviel de afgelopen jaren veel in rockmuziek. Hoewel het een leuke stijl is en wij er ook van hebben genoten, mag er wel wat meer variatie in, vinden wij."

Vanwege hun passie voor muziek, zijn William en Kasper gaan helpen met de programmering. Beide mannen zijn bassist en traden al verschillende keren op tijdens Limuscene. Evi denkt dat zij een goede impuls hebben gegeven om meer variatie aan te brengen. ,,Dit jaar zit er bijvoorbeeld een rapper bij", vertelt ze. William vult aan: ,,Een rapper op de kiosk!" Kasper licht toe: ,,Dat is Jelle Verse uit Tilburg. Hij heeft heel veel demo's laten horen. Daar waren we erg van gecharmeerd, ook omdat hij met een gitarist op het podium staat. Het is een jonge gast van rond de twintig die echt aan de weg timmert. Zo staat hij bijvoorbeeld ook op het hoofdpodium van 013 in Tilburg."

Ook de band The Dutch Jamiroquai komt uit Tilburg. Niet geheel toevallig: Kasper genoot daar nog zijn studententijd. ,,Deze tributeband ken ik nog van die periode. Dat valt meer onder de categorie funk en soul. En de laatste jaren wat meer pop."

ROCK WITH A BITE

Maar meer variatie betekent niet dat het rockgenre opeens van het Liempdse podium verdwijnt. Verre van zelfs. Als afsluiter is er namelijk een optreden van Barracuda. Oftewel rock with a bite, zoals de bandleden zelf aangeven. Kasper: ,,We dachten dat het lastig was om een betaalbare, maar kwalitatief goede afsluitende band te vinden. Maar dat is dus prima gelukt." William: ,,Barracuda won bijvoorbeeld de European Clash of the Coverbands in 2014."

RAPPER OP DE KIOSK

Maar ook de directe omgeving is muzikaal vertegenwoordigd. Zo treden de Boxtelse bands SuperSonicSmashKids, Angela's Project en Boxruba op. En regelmatig worden er bands 'gescout' tijdens Boxtelse evenementen. Zo overtuigde Kong Foo (zie foto) tijdens Boxrock. Eerder trad deze rockformatie op tijdens bekende festivals als Festyland en Nirwana.

Maar waar voorheen vooral bands in de directe omgeving werden gezocht, is het zoekgebied inmiddels al een paar jaar uitgebreid tot de stedendriehoek Tilburg, 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Maar niet omdat het lastiger wordt om steeds nieuwe namen te vinden, benadrukt Evi: ,,Dat is echt niet zo. We krijgen zoveel aanmeldingen van bands die zelf willen spelen. Die mailen het hele jaar door of we nog plek voor hen hebben. We hoeven echt maar weinig zelf op zoek." William: ,,Veel van diegenen die nu optreden, hebben we echter zelf uitgezocht..." Hij vervolgt lachend: ,,Maar mensen mogen zich natuurlijk wel blijven melden bij ons!"

Hoe het programma uitpakt, is te zien tijdens de elfde editie van Limuscene op eerste pinksterdag vanaf 13.30 uur in het Concordiapark. Het complete programma is te vinden op de website www.limuscene.nl. Daar staan de bassisten William en Kasper zelf niet op. Maar dat zij toch zelf een instrument oppakken als de kans zich aandient, sluiten ze niet uit. Kasper: ,,Uhm... maar reserves komen niet in de krant, hahaha."

GROTE FOTO BOVEN: Evi van Liempd (midden) nam het voorzittersstokje van Limuscene vorig jaar over van vader Charles. Kasper van de Langenberg (links) en William van Houtum beleven hun debuut als programmeurs van het knusse festival in het Concordiapark in Liempde. (Foto: Peter de Koning). (Kleine foto boven: Kong Foo).


Kunstexposities
bij De Waag
en huisartsen

De muren van restaurant De Waag en van huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel hangen momenteel vol met kleurrijke kunst. Diverse kunstenaars tonen daar tot half september onder meer schilderijen en gedichten.

Bij de huisartsen aan de Bosscheweg exposeert Tineke Hutten uit Heino haar kleurrijke schilderijen. De kunstenares mengt haar verf vaak met materialen als zand, steentjes en folie om diepte en reliëf te creëren. Haar grote doeken hangen zijn nog tot 18 september te bewonderen in de praktijk van huisartsen Bob van Riel en Hans Leenders.

In restaurant De Waag aan de Markt zijn naast schilderijen ook foto's en gedichten te zien. Het schilderwerk is afkomstig van Theo van Leipsig uit Helmond. De bijzondere prenten en poëtische gedachtespinsels komen van Roos Bijleveld uit Gilze. De kunstenaars laten hun werken nog tot 19 september in de horecazaak van Elise en Jurgen Bosmans hangen.

Jeu-de-boulen
in de tuin van
kasteel Stapelen

Voor de vierde keer wordt in kasteelpark Stapelen een jeu-de-bouleswedstrijd gehouden. Doubletten strijden op tweede pinksterdag, maandag 10 juni van 11.00 tot 15.00 om de hoogste eer. De winnaar wordt tot ridder of jonkvrouwe van Stapelen 'geslagen'.

Deelname aan de wedstrijd kost vijftien euro per doublette; dit bedrag dient op de dag zelf voor aanvang te worden voldaan. Spelers worden om 10.30 uur ontvangen met koffie en tussen de middag is er een halfuurtje gelegenheid om te lunchen. De wedstrijden eindigen om 15.00 uur; een kwartiertje later wordt de finale gespeeld.

De boulesbaantjes worden uitgezet op de paden en lanen van het kasteelpark. Live muziek zorgt ervoor dat daar een gezellig ambiance ontstaat. De catering wordt verzorgd vanuit spiegeltent Bon Salon die op dat moment in het park staat.

Belangstellenden kunnen zich onder vermelding van een teamnaam aanmelden via e-mail: paulger@home.nl.

Afbeelding