Afbeelding
Foto: Marvel

BOXTELSE SPORTERS TRAINEN VOOR 9 JUNI

Jeugd Marvel kwalificeert zich voor internationale FBK games

Twee teams uit de jeugdafdeling van atletiekvereniging Marvel zijn geselecteerd voor deelname aan de Fanny Blankers-Koen Games. Dit is het grootste internationale atletiekevenement van Nederland.

De organisatie van het sportieve evenement kwam onlangs naar Boxtel om een estafette-challenge te houden. Tijdens deze speciale training zijn twee teams geselecteerd die op de wedstrijddag, zondag 9 juni, in het stadion in Hengelo lopen. Marvel vaardigt het pupillen A-team en het junioren D-team af.

Bij de pupillen A bestaat het team uit Michaela Vermeij, Micah Hoeben, Tygo Janssens en Emma Verhoeven. Het juniorenteam bestaat uit Lucy Nijenhof, Meindel van der Velden, Ellen van der Meijen en Jens Hoogedoorn. Zij waren van alle Boxtelse deelnemers het snelste in de estafette.

De jeugd wordt 9 juni aangemoedigd door een groep Marvel-leden en geïnteresseerden die de wedstrijd in Hengelo samen bezoeken.

FOTO BOVEN: De Marvel junioren die meededen aan de estafette-challenge en trainers Henk van den Langenberg en Luc de Bruijn. (Foto: Marvel).


KRUISBOOGSCHIETEN SINT ANTONIUS ABT

Zomeravondcompetitie gilde prooi voor DVG 1

Het Liempdse gilde Sint Antonius Abt hield deze maand voor de negentiende keer de zomeravondcompetitie voor dorpsgenoten die een keer de kruisboog ter hand wilden nemen.

Zowel viertallen als individuele deelnemers mochten hieraan meedoen. In totaal namen er dit keer zo'n 83 schutters deel. Zij streden drie donderdagavonden om een trofee voor het beste viertal en de beste individuele deelnemer.

Van de drie wedstrijden telden de twee beste resultaten mee voor het eindresultaat, zodat er ook een avond gemist kon worden. Vele deelnemers hebben toegezegd volgend jaar weer van de partij te zijn. Gildekoning Jan van Vugt reikte de prijzen uit aan de winnaars van de dag- en totaalklassementen.

Bij de viertallen ging DVG 1 met de eindoverwinning aan de haal. Kasteren 1 werd tweede, De Schutters eindigde op de derde plaats. Gerard van Aarle eindigde bovenaan in het individuele klassement, gevolgd door Ad van de Sande op plaats twee en Frank van Bommel op de derde plek.


Taekwondoka's van Dekker in de prijzen in Elburg

Het was een goede dag voor taekwondo school Dekker. Alle leden die dit weekend uitkwamen op de Open Noord West Veluwe in Elburg vielen in de prijzen. Ad Dekker is trots op zijn leerlingen.

Bij de junioren wist Linda Beekmans de eerste plek op het podium te bemachtigen. Haar collega's Femke van Gaal en Areeb Abbas Ashraf werden tweede en Kaj van de Meulengraaf legde beslag op de derde plek.

Dexter van der Vleuten en Corné Beekmans kwamen uit in de categorie jeugd en behaalden daar allebei het brons.

In de seniorenklasse ging de eerste prijs naar Mark de Vos. Tilila Mairouche werd uiteindelijk derde.

Na deze prestatie is het nog een paar weken trainen geblazen voor de taekwondoka's. Over drie weken staat namelijk de eerste Choi Hong Hi Memorial Cup in Schotland op het programma.


Zomerleden LTV Munsel

Tennisvereniging LTV Munsel biedt in de maanden juni, juli en augustus een zomerlidmaatschap aan voor alle leeftijden. Deelnemers kunnen spelen als het hen uitkomt. Er is onder meer een welkomstclinic en er worden tennislessen gegeven door een gecertificeerde trainer. Alle spelers mogen meedoen aan het Zomer Challenge-eindtoernooi. Deelnemers kunnen zich à 35 euro per persoon individueel voor het verkorte lidmaatschap inschrijven of met teamgenoten via e-mail: zomerchallenge@ltvmunsel.nl.

Van Eijndhoven zwemkampioen van het zuiden

De zeventienjarige zwemmer Luc van Eijndhoven uit Boxtel is zondag kampioen geworden van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg op de 1.500 meter vrije slag. Met zijn estafetteteam was hij zaterdag de beste van regio zuid op de vier keer tweehonderd meter vrije slag.

Op de tweehonderd meter rugslag werd Luc zaterdag vierde in een persoonlijk record. Hiermee behaalde hij een limiet voor het Nederlands jeugdkampioenschap, dat van 13 tot en met 16 juni in Eindhoven plaatsvindt. De Boxtelaar mag dan aan zes afstanden deelnemen.

GOUD

Dezelfde dag sleepte Luc met zijn team op de vier keer tweehonderd meter vrije slag goud in de wacht. Zondag slaagde hij daarin op de 1.500 meter vrije slag. De jonge sportman zwom ook nog de honderd meter vlinderslag (persoonlijk record) en de tweehonderd meter vrije slag.

Het toernooi wordt gehouden in Eindhoven en gaat ook komend weekend nog door.

Zondag 15 september doet Luc mee aan Swim to fight cancer in 's-Hertogenbosch. Wie hem wil steunen kan dat doen via de website www.fightcancer.nl/fundraisers/convalnederlandbv.