Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

DRUKBEZOCHTE PREVIEW IN THEATERZAAL IN BURGAKKER

Podium Boxtel brengt topprogramma

Cabaretiers Henry van Loon, Viggo Waas en Guido Weijers, muzikanten Tim Knol, Karin Bloemen, Ernst Jansz en de Boxtelse band Acting the Maggot. Zomaar een greep uit de topprogrammering die Podium Boxtel haar publiek komend seizoen voorschotelt. Gisteravond vond tijdens de stijf uitverkochte preview de onthulling van het gehele programma plaats. Met als kers op de taart een viertal optredens van onder meer Steven Brunswijk, die donderdag 24 oktober op de planken staat in het Boxtelse theater.

Nieuwsgierigheid was wat de meeste toeschouwers richting Podium Boxtel trok. Naast cabaretier Brunswijk, beklom ook Acting the Maggot de bühne. Met een miniconcert vol Ierse klassiekers wist de band de zaal op stelten te zetten, terwijl de Dieter van der Westenband eigen werk speelde. Het podium was ook voor de befaamde Boxtelse pantomimespeler Cor van Geffen die een scène uit zijn show 'Noch Einmal' opvoerde.

Ook Dineke van Gemert was benieuwd: ,,Ik bezoek vaak voorstellingen. Afgelopen jaar heb ik negen shows gezien", vertelt ze, intussen druk bladerend door het programmaboekje van seizoen 2019-2020. ,,Rob Scheepers was een van mijn favorieten van vorig seizoen. Dit jaar ga ik zeker naar Karin Bloemen en Henry van Loon. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar cabaretier Steven Brunswijk. Hij praat de avond prima aan elkaar."

Brunswijk pakte uit door op het podium kort het programma door te nemen. Ook presenteerde hij flarden uit zijn show 'Van Slaaf tot Meester' waarin hij met een Brabants accent de lachers op zijn hand kreeg: ,,Ik ben blij dat ik in Brabant ben. Ik was laatst in het noorden van het land en ze begrepen deze grap niet. Ik vertel hem jullie nu en ik weet zeker dat jullie dubbel liggen van het lachen", stelde hij. ,,Wat is rood maar niet helemaal? Een bietje!"

Brunswijk kreeg gelijk, zijn grap viel prima bij het Boxtelse publiek. ,,Dan vertel ik er nog eentje. Wat heeft alle kleuren van de regenboog maar doodt je als het op je valt? Een verfwinkel…"

De cabaretier overhandigde het eerste exemplaar van het Podium Boxtel-programmaboekje aan wethouder Herman van Wanrooij. Die feliciteerde Podium Boxtel namens het gemeentebestuur met het nieuwe programma. Van Wanrooij grapte snel kaarten te willen kopen voor meerdere shows. ,,Ik heb zelfs geprobeerd dat deze week eerder te doen dan toegestaan, maar dat werd resoluut geweigerd.''

BETAALBAAR

Manon Dirkx was samen met haar buren op de preview afgekomen. ,,Ik vind het bijzonder dat we in Boxtel een eigen theater hebben. Ik wil dat dit blijft, ik kom er graag. Afgelopen seizoen vond ik Javier Guzman top. En vanavond kom ik voorproeven voor komend seizoen. Ik ben verrast door muziekgroep Dieter van der Westenband. Daar ga ik kaartjes voor bestellen vanavond."

René Wassenberg was samen met zijn vrouw aanwezig in Podium Boxtel. ,,Ik ben nieuwsgierig, wilde graag weten wat het programma voor komend seizoen brengt. Cabaretiers hebben mijn voorkeur. Ik ga zeker naar Henry van Loon. Dat is ook meteen het voordeel van deze avond. We zijn verzekerd van kaartjes omdat we ze meteen kunnen bestellen", aldus Wassenberg. Zijn vrouw Martine vulde aan: ,,Omdenken vind ik ook goed. we hebben al meerdere shows gezien. Ik kom hier sowieso graag. Podium Boxtel is laagdrempelig en betaalbaar."

CULTURALE

Paul van Alphen, voorzitter van Podium Boxtel, is blij met het theaterprogramma: ,,Ik ben tevreden. Het is ons gelukt grote namen te boeken die in ons kleine theater willen komen spelen. Dit hebben we mede te danken aan onze programmeur Bert Engelbart die een groot netwerk heeft." Hij vervolgt: ,,Ook hebben we weer een aantal lokale artiesten geboekt voor komend seizoen en we hebben nog ruimte voor meer. Waar ik naar uitzie is kunstevenement Culturale. Daar brengen we dit jaar verschillende culturen samen. Dat wordt heel bijzonder."

FOTO BOVEN: Als afsluitende act bracht de Boxtelse band Acting the Maggot in afgeslankte vorm Ierse klassiekers op het podium. De formatie rond zanger Maarten de Gans staat zaterdag 16 november in het Boxtelse theater. (Foto: Hans van Doorn).


Park Molenwijk in beeld tijdens rondleiding

VVV Boxtel organiseert iedere laatste zondag van de maand een cultuurhistorische rondleiding door het dorp. Zondag 26 mei leiden de gidsen deelnemers rond in park Molenwijk.

Het park in de wijk Selissen is speciaal aangelegd voor het welzijn van Boxtel. Naast veel groen zijn er diverse sportaccommodaties te vinden, waaronder een wielerbaan en een oefenveld voor het Nederlands voetbalelftal. De route start om 11.00 uur op de parkeerplaats van restaurant Molenwijk. Aanmelden is mogelijk via telefoonnummer (0411) 68 54 43 of e-mail: info@vvvboxtel.nl. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost twee euro per persoon.

Naast de maandelijkse rondleidingen, geeft de VVV in de zomermaanden op elke woensdag- en donderdagavond een rondgang langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van Boxtel. Dit jaar is er onder meer een nieuwe route langs naoorlogse panden die zo karakteristiek zijn voor die periode dat ze bescherming verdienen. Ook is de route Stationskwartier terug.

Het hele programma voor de komende maanden is ook te vinden op: www.beleefboxtel.nl en in de maandelijkse agenda's in onder meer deze krant.