Zingend en dansend wasten de meiden zaterdag een heleboel auto's voor het goede doel. Een lange rij en een flinke opbrengst was het gevolg. De komende weken vinden nog veel meer acties plaats voor de Samenloop voor Hoop. (Foto: Peter de Koning).
Zingend en dansend wasten de meiden zaterdag een heleboel auto's voor het goede doel. Een lange rij en een flinke opbrengst was het gevolg. De komende weken vinden nog veel meer acties plaats voor de Samenloop voor Hoop. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VRIENDINNENGROEP WAST AUTO'S VOOR SAMENLOOP VOOR HOOP

Carwash zorgt voor lange rij in Esch

RENS VAN DEN ELSEN

Auto's wassen voor Samenloop voor Hoop door de Essche carnavalsclubs Nooit Zat en Ikweetmorgenniksmeer ging zaterdag 'boven verwachting goed'. Dat was wellicht nog een understatement, want halverwege de middag stond er al een dikke rij auto's. ,,We kunnen de vraag niet meer aan, maar het is wel gezellig", vertelt Pleun den Ouden, een van de initiatiefnemers.

Het geld dat de vriendinnengroep ophaalt, is voor KWF Kankerbestrijding Samenloop voor Hoop die eind augustus in Esch wordt gehouden. De meiden lopen ook mee en wilden op een ludieke manier geld inzamelen. ,,Het is in een dorp als Esch wel een uitdaging om met een originele actie te komen, want iedereen is nu natuurlijk bezig voor de samenloop", geeft Den Ouden aan. ,,Gelukkig slaat dit goed aan. Misschien moeten we het nog een keer organiseren, want er wordt best gul gegeven", vervolgt ze.

BLINKEND

Wie denkt dat er alleen auto's in de rij stonden, komt bedrogen uit. Ook een oude tractor en een roze mini-Fiat 500 worden weer blinkend afgegeven. De actie van de vriendinnen kan op veel steun rekenen, niet alleen van inwoners uit Esch. Bart van Besouw uit Boxtel staat nog te wachten tot zijn wagen aan de beurt is. Hij kent de meiden van het stappen en kan de actie wel waarderen: ,,Ik heb wat meer gesponsord dan de vijf euro die ze vragen, dat is wel nodig want er zit nog wat vogelpoep op mijn auto", grinnikt hij, terwijl er weer een bolide uit de wasstraat rijdt.

Den Ouden is enkele dagen later trots op wat de club heeft opgehaald. Niet alleen overdag, maar ook 's avonds. Toen was er nog een karoake-avond in Ons Café. ,,Michel (de eigenaar - red.) sponsorde van ieder drankje vijfentwintig cent aan de Samenloop en iedereen kon tegen betaling een liedje aanvragen. Het was een geslaagde avond", laat ze weten. Het auto's wassen en de karaoke leverden in totaal een bedrag op van 894 euro.