'Lennisheuvel voelt zich niet serieus genomen'

Inwoners van Lennisheuvel voelen zich niet serieus genomen door de gemeente Boxtel. Oppositiepartij Balans heeft die geluiden gehoord tijdens haar spreekuur dat onlangs werd gehouden. Enkele vragen die bezoekers stelden heeft de fractie doorgezet naar het college van B en W.

Tijdens het spreekuur kwamen volgens Balans veel onderwerpen naar voren die spelen in het kerkdorp. Onder meer handhaving, bestemmingsplan Den Eijngel en vermeende drugshandel in een woning aan de Greep kwamen voorbij. De fractie meldt dat ook veel inwoners aan den lijve hebben ondervonden wat de gevolgen zijn van de afsluiting van de dubbele spoorweg. Zo zou er verdubbeling van reistijd zijn ontstaan, agressie van automobilisten in de files en een slechte bereikbaarheid voor hulpdiensten.

Vrijdag 7 juni is van 16.30 tot 18.00 uur het volgende spreekuur van Balans. Dit wordt gehouden bij de Durpsherberg in Liempde. Opgeven is niet nodig, iedereen is welkom.


Insectenlezing op De Kleine Aarde

Imkers Eric van Oijen en Martien Tholen van De Kleine Aarde geven vrijdag 31 mei een lezing over insecten en bijen. Na de voordracht hebben bezoekers nog de gelegenheid om de nieuwe insectentuin en bijenhal aan het Klaverblad 13 in Boxtel te bezoeken.

Er wordt steeds meer duidelijk over hoe slecht het gaat met de insectenwereld. Al enige jaren zijn er alarmerende berichten over bijensterfte. Insecten vormen een essentiƫle schakel in ecosystemen. Zo zorgen onder andere bijen, zweefvliegen en kevers voor bestuiving van planten. Ook zijn veel insecten weer voedsel voor vogels en zoogdieren.

De imkers hebben daarom alle reden om te zorgen voor behoud en herstel van de insecten, het belang daarvan uit te dragen en kennis te verspreiden. Op De Kleine Aarde is daarom de afgelopen twee jaar hard gewerkt om een insectentuin en bijenhal vorm te geven.

De gratis toegankelijke lezing in DKA begint om 20.00 uur.