Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

WARME KLANKEN KWAMEN TOT HUN RECHT

Barokmuziek klonk als nieuw in concert protestantse kerk

Laurens Felix was als mede-organisator van Klassiek in de Kerken enthousiast over de afsluiter van het seizoen Ensemble Odyssee. ,,Als wij Bach deze uitvoering hadden kunnen laten horen, zou hij vast erg blij geweest zijn met de vioolbewerking van zijn klavecimbelconcert", gaf hij in zijn slotwoord aan.

Het bedoelde concert werd op viool gespeeld door Eva Saladin, in een bewerking die zij zelf maakte. ,,Dit ensemble geeft niet alleen heel precies weer wat de componist heeft bedoeld, maar kan ook creatief omgaan met de muziek en tot nieuwe resultaten komen", aldus Felix.

Ensemble Odyssee, met een internationale bezetting, streek zaterdag neer in de protestantse kerk en bracht voor een enthousiast publiek een gevarieerd programma. De warme klanken van de authentieke instrumenten kwamen in de kleine ambiance van het gebedshuis aan de Clarissenstraat in Boxtel goed tot hun recht. De musici zochten veel contact met elkaar om tot een precies en bij tijden opzwepend samenspel te komen.

Tijdens dit middagconcert bracht het muzikale gezelschap steeds een ander instrument als solist naar voren, waarbij het ensemble dynamisch tegenspel gaf. ,,De toon werd gezet met de ouverture van Telemann, de warme klank, de frisheid, het goede samenspel", vond Ria Bouchier, een regelmatige bezoeker van de klassieke serie. Zij werd vooral getroffen door het hoboconcert van Fasch. Een andere bezoeker genoot van de speelsheid en virtuositeit van de blokfluit, in de ouverture van Graupner: ,,Het maakte veel indruk en kwam heftig binnen."

MUZIEK EN TONEEL

In het volgende seizoen, dat zaterdag 7 september van start gaat, treedt het Ariosto Ensemble op in de Sint-Petrusbasiliek. Uit het vijftiende-eeuwse Eton Choir Book brengt dit gezelschap een voorstelling middels instrumentale en vocale muziek, toneel en lichtprojectie. Meer informatie is te vinden op: www.klassiekindekerken.nl.

FOTO BOVEN: Ensemble Odyssee sloot zaterdag het huidige seizoen van Klassiek in de Kerken af met een zinderend concert. Zowel publiek als organisatie was na afloop lovend over het optreden. (Foto: Hans van Doorn).


Rectificatie KBO

In het bericht over de belastingcampagne van de KBO is een storende fout geslopen. Hierin werd aangegeven dat alleen leden van KBO Boxtel gebruik konden maken van de belastingservice, waarbij vrijwilligers meehelpen met het invullen van de aangiftes. Maar ook niet-leden mogen hier gebruik van maken. De service kost twaalf euro per adres. Wie zich als vrijwilliger op wil geven kan daarvoor nog terecht bij Theo van Hamond, telefoonnummer (0411) 67 16 47 of e-mail: theo.van.hamond@home.nl.

Herbergviering

'Heb lief en doe wat je wilt'. Deze uitspraak van kerkvader en filosoof Augustinus vormt het thema van de volgende oecumenische herbergviering. Die vindt vrijdag 24 mei om 19.00 uur plaats in de kapel van het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel. Leden van de voorbereidingsgroep gaan voor in de viering van woord en gebed waarin verhalen uit de Schrift centraal staan.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft voor zijn leden komende week onderstaande activiteiten op het programma staan.

VRIJDAG 24 MEI

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

DINSDAG 28 MEI

13.30 biljarten in De Walnoot.
13.30 hobbymiddag in de Kinderboerderij.
14.00 kienen in Orion.

WOENSDAG 29 MEI

14.00-14.30 kaartverkoop dagtocht: Het geheim van Tin & De Vecht, in De Walnoot, Orion, De Rots en Simeonshof.