Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up PSV-supporters?

Goede verliezers zijn ze, PSV-supporters Lienke Lemmens (12), Chris (11) en Lotte Dolman (9) en Lotte (11) en Tessa Broeren (10). Het vijftal sloot maanden geleden een weddenschap af met Ajax-fan Daniel Fitters, medewerker van Eetwinkel Select in de Van Beekstraat in Boxtel. Als PSV kampioen zou worden, trakteerde Daniel het vijftal op een ijsje. Maar als de Amsterdammers de titel zouden binnenslepen, moesten de vijf voetbalsupporters een uur komen werken in de cafetaria. En we weten allemaal wie de weddenschap won…

Hoe zijn jullie bij deze weddenschap gekomen? Lotte Broeren: ,,Het begon als een grapje tussen Daniel, Lotte Dolman en Lienke. Toen ik het hoorde wilde ik de weddenschap ook mee afsluiten. En mijn zusje Tessa en vriend Chris ook."

Tja, Ajax is kampioen geworden, dus jullie hebben hier een uur gewerkt. Wat hebben jullie allemaal voor klusjes gedaan? Lienke: ,,Poeh, we hebben hard gewerkt hoor: binnen en buiten geveegd, bestellingen opgenomen en afgeruimd. Ik mocht ook tomaten en ui snijden." Chris: ,,Ik heb het buitenterras schoongemaakt." Tessa: ,,Ik mocht softijs tappen."

Maar jullie zijn vandaag wel allemaal in PSV-tenue. Leg eens uit waarom? Lotte Dolman: ,,We wilden Daniel natuurlijk wel een beetje plagen. Jammer genoeg is hij ziek, maar hij schreef wel een briefje. En we sturen hem natuurlijk een foto van ons in onze tenues."

Hoe bevalt het werken bij Eetwinkel Select? Lienke: ,,Ik vond het super. Als ik vijftien jaar ben, kom ik hier werken. Ik ben al gevraagd." Lotte Broeren: ,,Ik kom hier ook werken als ik oud genoeg ben." Tessa: ,,Ja, ik ook hoor. De collega's zijn hartstikke leuk en ik mag dan altijd gratis ijs eten."

Durven jullie deze weddenschap nog een keer aan te gaan? Lotte Dolman: ,,Ja echt wel. Maar dan winnen wij hem. Dat weet ik zeker. En Daniel schreef dat we toch een verrassing krijgen als we goed ons best doen." Lienke: ,,PSV wordt gewoon kampioen volgend seizoen. De hele selectie van Ajax valt uit elkaar." Chris: ,,Ik wil volgens seizoen trouwens niet wedden om een ijsje maar om een hele maaltijd. We hebben echt héél hard gewerkt vandaag." (Foto: Peter de Koning).