Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LEKKER LENNISHEUVEL GAAT VOOR GASTRONOMISCH BOSCHEIND

Ambacht en streek staan centraal

Buiten het proeven verkopen de deelnemende bedrijven ook diverse (streek)producten. Ieder jaar zijn dat grotendeels weer andere ondernemers. ,,We proberen zoveel mogelijk te variëren, dan blijft het ook interessant voor onze bezoekers. Soms is dat nog wel eens lastig omdat de vijver ook weer niet heel groot is. Het scheelt dat we als bestuur allemaal uit de horeca komen. Natuurlijk bemannen we dan zelf een kraam, maar uit ons netwerk halen we ook genoeg contacten die graag naar Lennisheuvel komen om bezoekers kennis te laten maken met hun lokale producten", zeg Van Veen, die samen met Ivan Crost, Jan Blok, Eric van der Horst en Lisette Kuppens het bestuur vormt van Lekker Lennisheuvel.

LOKAAL

Dit jaar staat er dus een vijftiental ondernemers op het culinaire evenement in natuurpark Boscheind. Daar zit bijvoorbeeld ook waterbuffelboerderij D'n Buff bij. Het Boxtelse bedrijf is sinds november overgestapt op het produceren van melk van waterbuffels voor een nichemarkt. Tijdens Lekker Lennisheuvel is onder meer de mozzarella en yoghurt te proeven. Uit Liempde komt Umie Veenhuis. Haar Indonesische hapjes en gerechten hebben de bezoekers van het evenement al vaker voorbij zien komen en vallen steeds in de smaak. Oosterse hapjes komen ook van Sushi Call, niet uit Japan, maar gewoon uit Boxtel.

Wie het qua smaak liever dichter bij huis zoekt kan daarvoor terecht bij onder meer Bij d'Ingens, het cateringbedrijf van Van Veen, brasserie Onder Ons van mede-organisator Van der Horst en de high tea's van 't Bakhuys, dat wordt gerund door initiatiefnemer van Lekker Lennisheuvel, Rianne Doornekamp. Wat verder uit de regio, maar minstens zo lekker én ambachtelijk zijn de eiergerechten van Lekker'nei uit Oirschot, de streekgerichte hapjes van Bekookt uit Drunen en Brabantse worstenbroodjes van Keilekker uit Vught. Een maaltijd met zoveel gerechten sluit je natuurlijk af met een toetje. Daar zorgen de bonbons en taarten van de Boxtelse chocolaterie en patisserie Dulce Vida dan weer voor. Bij al dat lekkers hoort ook een drankje. De Wijndiva's uit 's-Hertogenbosch geven tips welke wijnen overal het best bij passen.

Naast eten en drinken zijn er ook enkele ondernemers die producten aanbieden die hier mee te maken hebben. Zo laat Anibalance tapasplanken op maat graveren, biedt moestuin De Wetering zelfgekweekte kruiden, laat viskwekerij De Stroom zien hoe zij op milieubewuste wijze meervallen kweekt en verkoopt Zuster Evie onder meer haar Puike Potten met alle ingrediënten voor een lekker toetje.

KINDEREN

Terwijl de ouders zich langs alle kraampjes laten loodsen, kunnen de kinderen zich dit jaar vermaken op en bij de verschillende attracties die op het terrein staan. Het bestuur werkt samen met het Vakantiecomité, dat haar gouden jubileum viert. Er zijn onder andere een mini-rups, zweefmolen, rodeostier, stormbaan en een schmink- en knutseltafel.

Muzikaal wordt de dag opgeluisterd door de Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus en dweilorkest Noottoestand uit Liempde. Voor de wandel- en fietsliefhebbers ligt een puzzelroute klaar waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Deelname kost een euro; start- en eindpunt zijn bij natuurpark Boscheind. De prijsuitreiking is om 17.00 uur op het terrein.

Parkeren is beperkt mogelijk rond het natuurpark. Van Veen, grappend: ,,Dus kom lekker op de fiets of te voet, dan kan je alvast de calorieën verbranden."

FOTO BOVEN: Ingrid van Veen van Bij d'Ingens schotelt bezoekers allerlei lekkers voor. (Foto: Gerard Schalkx, 2018).