Rue de l'Église brengt Parijse sferen naar Boxtel

Wie zondagmiddag 26 mei de Boxtelse Oude Kerkstraat bezoekt, waant zich even in Parijs. Aan de voet van de Sint-Petrustoren houdt muziekkapel De Volle Bloas het evenement Rue de l'Église. Bezoekers kunnen op terrassen genieten van Franse chansons en ook zijn er kraampjes met bric-à-brac, wijnen, kazen en worsten.

De muzikanten begeleiden onder meer popkoor JukeBox, maar ook vocale solisten als Harriet Kivits, Karin van Mil, Peter van As en Gerlof Trommelen. Ook een kinderkoor treedt met het blaasorkest op. Op het pleintje voor de Sint-Petrusbasiliek wordt een muziekkiosk opgebouwd, vertelt initiatiefnemer Wim Harmeling.

De Oude Kerkstraat wordt zondag omgetoverd tot een knus marktstraatje in de sfeer van de Parijse kunstenaarswijk Montmartre. Er zijn dan ook enkele schilders aan het werk tijdens Rue de l'Église.

MUZIEK

Naast de optredens van De Volle Bloas, geven ook zanger/gitarist Harry Hendriks met zijn accordeonist Johan van Creij, Luuk van Gils en Pleun van Dieren acte de présence op een apart podium bij het standbeeld van Eligius van den Aker. Organist Tommy van Doorn laat van zich horen in de Sint-Petrusbasiliek.

Bezoek aan het festival, dat om 14.00 uur van start gaat, is gratis. Bij de drie ingangen worden grote wijnvaten geplaatst waarin mensen vrijblijvend kunnen doneren. Er zijn twee goede doelen aan het evenement verbonden: KWF Kankerbestrijding en de plaatselijke stichting Boxtel Vooruit. Wie het orgelconcert in de Sint-Petrusbasiliek wil bijwonen, betaalt acht euro.


Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 25 mei weer haar maandelijkse vogel- en huisdierenmarkt in en om Heidezoom 2 in Liempde. Dit is de locatie van handboogvereniging L'Union. De markt is open van 07.30 tot 11.00 uur en de entree bedraagt 1,50 euro. Kinderen hebben gratis toegang.