Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

TWEE LIEMPDENAREN ALS VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Politie rolt drugslab in Kasteren op

PÅL JANSEN

Twee mannen uit Weert van 29 en 30 jaar en een man (60) en een vrouw (54) uit Liempde zijn dinsdag aan het einde van de middag opgepakt na een inval in een loods aan de Savendonksestraat. In het buitengebied van Liempde ontdekte de politie een groot drugslab.

,,Uit een eerste verkenning blijkt dat het lab een productiecapaciteit had van miljoenen xtc-pillen", aldus de politie. De verdachten uit Weert en Liempde worden momenteel nog verhoord. Er zijn vooralsnog geen andere verdachten in beeld. Ook is niet duidelijk wat de verhoudingen zijn tussen de mannen uit het Limburgse dorp en de Liempdenaren.

Bekenden van de Liempdse verdachten begrijpen niet hoe en waarom die mensen erbij betrokken zijn geraakt, ook gezien het karakter en de situatie van de verdachten. Bovendien hadden omwonenden nooit aan- en afvoer van bepaalde goederen gezien. Het pand, een schuur van circa twintig meter lang, stond echter vol met chemicaliën en ketels, tot ieders verbazing. De ontmanteling van het


Maarten de Gans

Het is alweer een paar maanden geleden dat zanger en gitarist Maarten de Gans live speelde bij restaurant En Garde/Kin Khao in Boxtel. Komende zondag, 19 mei, is hij vanaf 16.00 uur weer present in het cafégedeelte op de Markt 34. De Gans is oprichter en tevens de zanger van de Ierse folkband Acting The Maggot. Toegang is gratis.

drugslab is gisteravond afgerond door Service En Ondersteuning Nederland (SEON) en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO).

FOTO BOVEN: Een drugslab aan de Savendonksestraat in Liempde is dinsdag en woensdag opgerold. Politie doet nog onderzoek. (Gerard Schalkx).


Alzheimer Café

Ervaringsdeskundige Evelien Pullens is schrijfster van het boek 'De Vierde Dementie'. Zij vertelt maandag 24 juni over het gebruiken van intuïtie bij dementerende naasten. De activiteit vindt plaats in restaurant-zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel en deze begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 geopend en toegang is gratis.