Gemeenteraad Boxtel buigt zich over herindeling

De Boxtelse raadsfracties buigen zich donderdag 6 juni over het herindelingsadvies van buurgemeente Haaren. De colleges van B en W van beide hebben niet als die van Vught, Oisterwijk en Tilburg onlangs ingestemd met het advies en leggen dit ter vaststelling voor aan hun gemeenteraden op 3 en 6 juni.

Peter van der Velden, de oud-burgemeester van Breda die sinds een jaar onafhankelijk voorzitter is van de stuurgroep Herindeling Haaren, vindt dat de colleges trots kunnen zijn op dit resultaat: ,,Er ligt een gedegen plan dat in soepele samenwerking tot stand is gekomen." Het document is een vervolg op het ontwerp dat in december vorig jaar door de vijf gemeenteraden werd geakkordeerd. Daarop werden 73 zienswijzen ingediend, die intussen van een reactie zijn voorzien.

Het herindelingsadvies omvat onder meer de nieuwe grenzen van Boxtel, Vught, Oisterwijk en Tilburg die elk een van de dorpen van de gemeente Haaren overnemen. Daarnaast bevat het visies en uitgangspunten en de beoogde herindelingsdatum van 1 januari 2021.


Haarenseweg krijgt deels nieuw asfalt

Het asfalt tussen de Witvensedijk in Esch en de Heesakker in Haaren wordt vanaf maandag 20 mei vervangen. De weg is tot half juni afgesloten voor al het verkeer.

Brabant Water heeft in de voorgaande weken de waterleidingen onder de Haarenseweg vervangen. Om de straten niet opnieuw af te sluiten, heeft de gemeente Haaren ervoor gekozen om hierop aansluitend de asfaltwerkzaamheden te plannen. Naast nieuw asfalt worden er ook rode fietsstroken op het wegdek aangebracht. Al het doorgaand verkeer kan in deze periode geen gebruik maken van dit deel van de Haarenseweg. Er is een omleiding ingesteld. Fietsers richting Haaren en Esch kunnen gebruik maken van de Ruiting. Auto's kunnen via Vught of Boxtel naar Esch.