Boxtel

Rondleidingen MuBo

Aan de hand van 49 zogeheten 'historische vensters' uit de Canon van Boxtel leidt een gids zaterdag 18 mei om 14.00 uur mensen door museum MuBo aan de Baroniestraat. Het programma, dat bij mooi weer ook door de directe omgeving van het museum voert, duurt circa anderhalf uur. Deelname kost vijf euro per persoon. Aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.

ArcheoHotspot

Bezoekers van de ArcheoHotspot in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg 80 kunnen zaterdag 18 mei van 10.00 tot 13.00 uur leren hoe zij Romeins aardewerk kunnen herkennen en determineren. De workshop wordt verzorgd door Carlo Spee, lid van archeologiewerkgroep van Heemkunde Boxtel. Deelname is gratis, aanmelding gewenst via e-mai: spee@home.nl.

Mateus neemt je mee

De Boxtelse band Mateus pakt vrijdag 24 mei in Podium Boxtel uit met een scala aan bekende en minder bekende pareltjes uit de jaren zeventig en tachtig. De voorstelling 'Mateus neemt je mee' is een muzikale reis naar het verleden. De show in de theaterzaal aan de Burgakker 17 begint om 20.15 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl en bij de vaste voorverkoopadressen.