Afbeelding
Foto: Ivo Sekhuis

PODIUM BOXTEL PRESENTEERT 22 MEI GROOTS PROGRAMMA

Theaterpreview showt mimespeler Van Geffen

RENS VAN DEN ELSEN

Het volledige lijstje met namen houdt het bestuur van Podium Boxtel nog even geheim. Maar woensdag 22 mei wordt het volledige programma van het lokale theater aan de Burgakker bekend gemaakt. Tijdens Preview tonen zich al een paar van de acts die het komende seizoen op het podium presenteren. Daar zit ook een oudgediende bij: de plaatselijke pantomimespeler Cor van Geffen.

Vorige week werd al bekend dat de programmapresentatie van woensdag in handen is van Steven Brunswijk en dat de bezoekers getrakteerd worden op een afsluitend optreden van Acting the Maggot. Daar komt nu ook nog een optreden bij van Van Geffen en de band Dieter van der Westen.

Boxtelaar Van Geffen heeft al een tijdje niet op de planken gestaan, maar komt volgend seizoen nog een keer terug in het genre waar hij landelijke bekendheid mee verwierf: mime. Tijdens Preview toont hij alvast een stukje van zijn show.

De band rond Dieter van der Westen is woensdag in kleine setting aanwezig om enkele nummers ten gehore te brengen van hun album Me and You. Bezoekers kunnen zich verheugen op een mini-concert in americana-stijl met invloeden van artiesten als Mark Knopfler, Bruce Springsteen en Neil Young.

VAN LOON

Tijdens Preview wordt tevens het volledige programma van Podium Boxtel bekend gemaakt. Volgens bestuurslid Marc Cleutjens van het lokale theater 'het beste dat we ooit hadden'. Een onderdeel is eerder al naar buiten gebracht. Henry van Loon, bekend van onder meer de tv-serie Luizenmoeder, staat 17 oktober op de bühne. Het bestuur is trots dat zij de cabaretier naar Boxtel heeft weten te halen. ,,Vier jaar geleden trad hij hier ook op, toen was hij nog wat minder bekend. Zijn roots liggen in Oirschot, dus zat op dat moment zijn moeder in de zaal. Dat is best bijzonder omdat zijn show nu juist gaat over haar overlijden en hoe Van Loon daarmee om gaat", vertelt Cleutjens.

KAARTEN

Kaarten voor de programmapresentatie Preview kosten vijf euro en zijn in Boxtel verkrijgbaar bij Marimba (Van Beekstraat), Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) en in Liempde bij Cadeau & Drogist (Raadhuisplein) of via de website www.podiumboxtel.nl.

FOTO BOVEN: De Boxtelse pantominekunstenaar Cor van Geffen schminkt zijn gezicht nog eenmaal wit voor het komende theaterseizoen. Hij staat in het najaar op de planken van Podium Boxtel. (Foto: Ivo Sekhuis, 1982).