ESSCHE ORGANISATIE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Teams kunnen zich nog melden voor Samenloop

RENS VAN DEN ELSEN

Met het huidige aantal van 22 deelnemende teams is de organisatie van de Samenloop voor Hoop in Esch al best tevreden. Maar er mogen nog best wat teams bij. ,,Als we er dertig bij elkaar krijgen is het evenement voor ons geslaagd", geeft Sanne Burgmans van de commissie PR & Communicatie aan. Donderdag 23 mei is er een informatiebijeenkomst in Ons Café voor iedereen die meer wil weten over de Samenloop.

Burgmans merkt dat er nog genoeg mensen zijn die niet precies weten wat de Samenloop nu precies in gaat houden. ,,Dat vertellen we tijdens deze avond vanaf 19.30 uur. Daarnaast maken bezoekers kennis met de commissies en krijgen alle teamcaptains informatie", licht ze toe.

Voorts is er ook iemand die vertelt over de acties die al gehouden zijn om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Komende zaterdag houden bijvoorbeeld de Essche carnavalsclubs Nooit Zat en Ikweetmorgenniksmeer een actiedag bij Ons Café. Voor minimaal vijf euro wassen leden tussen 12.00 en 17.00 uur auto's aan de Leunisdijk. Vanaf 21.00 uur kunnen bezoekers tegen betaling karaokeliedjes aanvragen.

VRIJWILLIGERS

De organisatie moet nog wel aan de bak met het werven van vrijwilligers die alles in goede banen leiden. ,,We hebben er ruim 150 nodig. Alle hulp is dus nog welkom", aldus Chantal Knapen van de commissie Vrijwilligers. Er zijn handen nodig om te helpen met het vullen, plaatsen en aansteken van de kaarsenzakken, het opbouwen en afbreken van het terrein, voor de horeca en om het verkeer te regelen. ,,Al heb je maar een paar uurtjes de tijd, daar zijn we ook al heel blij mee", geeft Knapen aan. Het is ook mogelijk om als deelnemer mee te helpen.

Wie de handen uit de mouwen wil steken kan contact opnemen via e-mail: vrijwilligers.samenloopesch@ziggo.nl of een kijkje nemen op de website www.samenloopvoorhoop.nl.


Vakantieweek in Liempde start met inschrijven

De inschrijving voor de Jeugdvakantieweek is geopend. Het immer populaire evenement voor de kinderen uit Liempde, vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 16 augustus. Het thema van dit jaar is 'Met toeters en bellen'.

Alle Liempde basisschoolleerlingen mogen zich opgeven. Zij zullen hun vaardigheden moeten tonen via allerlei workshops, de zeskamp, het avondspel en natuurlijk het bouwdorp achter sporthal Pius X. Ook ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden worden opgeroepen mee te doen. ,,Als vrijwilliger, om van deze week ook dit jaar tot een groot succes te maken", licht de organisatie toe. Kinderen én vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.jvwliempde.nl.