Afbeelding
Foto: Isabel Erkemeij

ESSCHE JONGEN MAAKT VERHALENBOEK 'EEN ODE AAN DE KNUFFEL'

Peace by Melvin helpt gepeste kinderen

Stichting Peace by Melvin, het project van een elfjarige brugklasser uit Esch, heeft een nieuw initiatief. Melvin Erkemeij maakt het boek 'Een Ode aan de Knuffel' om gepeste kinderen te helpen. Hij schrijft hiervoor een gedichten- en tekenwedstrijd uit.

Eerder ging Melvin al naar Nepal om zelfgemaakte knuffels uit te delen, zamelde hij kleding en speelgoed in voor kinderen in oorlogsgebieden en zijn knuffelnaaiwedstrijd bracht vijfduizend euro op voor een kindertehuis en een meisjesinternaat in Indonesië.

En nu dus een knuffelboek. Er staan onder andere een strip in van één van de drie tekenaars van de Donald Duck in Nederland en bijdragen van Marco Borsato en Corry Konings. In totaal zijn er al meer dan veertig verschillende onderdelen.

Met de opbrengsten van de verhalenbundel, die met kerst in de winkels moet liggen, wil Melvin een evenement organiseren voor kinderen die erg gepest zijn: ,,Zodat ze zichzelf weer leren kennen. Ze doen zich namelijk vaak voor als iemand anders, zodat ze minder gepest worden", vertelt Melvin. Het evenement zal plaatsvinden in de zomer van 2021 en er zullen veel creatieve activiteiten plaatsvinden, zoals een DJ-workshop en lachyoga.

De wedstrijd voor een plek in het knuffelboek wordt gehouden in drie categorieën: basisschoolkinderen, leerlingen van het voortgezet onderwijs en iedereen die van school af is. Er zullen in totaal drie gedichten en tekeningen geplaatst worden. Wie de winnaar zal worden, wordt bepaald door een professionele jury, onder ander gevormd door een illustrator.

Wie zijn gedicht of tekening in wil sturen of meer informatie wil, kan mailen naar: peacebymelvin@gmail.com. Op de hoogte blijven van alle activiteiten van stichting Peace by Melvin kan het best via Facebook.

FOTO ONDER: Melvin (11) met zijn geboorteknuffel Ezel, die hem inspireerde om zijn stichting op te richten en knuffels te maken voor arme kinderen in Nepal. (Foto: Isabel Erkemeij).