Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

BOXTELAREN KUNNEN GELUKSPLEKKEN OPGEVEN IN SPIEGELTENT

'Geluk delen blijft het mooiste wat er is'

JULES HAMELEERS

Geluk kent geen maat. Dat is het thema van de activiteiten in spiegeltent Bon Salon, die van donderdag 30 mei tot en met zondag 23 juni in kasteelpark Stapelen staat. Wim Ketelaars van de evenementenstichting Boxtel Vooruit: ,,Klaag eens wat minder en geniet van de kleine dingen in het leven. Dat willen we iedereen meegeven."

Alexandra Augustijn houdt zich al lange tijd bezig met geluk binnen het bedrijfsleven. Nu ze zo'n twee jaar in het Boxtel woont, vond ze het tijd worden om zich in te zetten voor de inwoners. Daarom startte zij met Theo Keijzers (WSD), Sven Roovers (positief psycholoog), Werner van der Velden (wijkmakelaar) én Ketelaars de Beweging van Geluk. Zij willen een positief geluid laten horen in Boxtel, met als eerste activiteit de aanwezigheid in Bon Salon.

,,We willen eigenlijk dat zo veel mogelijk mensen zich bij de beweging gaan aansluiten", vertelt Augustijn. ,,Geluk is niet meer dan een reeks positieve gedachten en door te genieten van de kleine én grote dingen, kunnen meer mensen dat gaan ervaren." In haar boek De Gelukseconomie dat onlangs verscheen, beschrijft zij hoe mensen en bedrijven dit voor elkaar kunnen krijgen aan de hand van zeven principes: authenticiteit, doel, autonomie, sociale verbondenheid, positiviteit, wederkerigheid en vitaliteit. ,,En dit geldt zowel thuis als op het werk."

Het geluksthema zal op meerdere manieren zichtbaar zijn in de spiegeltent. ,,De eerste actie die we op touw hebben gezet, is het introduceren van Geluksplekken", legt Augustijn uit. Bezoekers van de spiegeltent krijgen een kaartje waarop ze hun favoriete openbare plaats kunnen aangeven: dat kan bijvoorbeeld de oever van de Dommel of park Molenwijk zijn. Ook kunnen mensen de plek die ze blij maakt opgeven via de website: www.gelukinboxtel.nl. ,,En van al die kaartjes willen we uiteindelijk een wandel- en fietsroute door Boxtel vormen", droomt Ketelaars. Augustijn: ,,Want geluk delen blijft toch het mooiste wat er is."

GELUKSBOOM

De ingevulde kaartjes kunnen opgehangen worden aan een Geluksboom, die op maandag 3 juni onthuld wordt door waarnemend burgemeester Fons Naterop. Augustijn zal een korte inleiding geven over het onderwerp. Daarnaast verzorgt zij ook twee workshops op dinsdag 11 juni tussen 14.15 en 15.30 uur en tussen 15.45 en 17.00 uur. Aanmelden hiervoor kan via e-mail: info@sympassion.com of telefoonnummer: 06-46 21 81 61.

FOTO BOVEN: De Beweging van Geluk bestaat uit Werner van der Velden, Sven Roovers, Alexandra Augustijn, Theo Keijzers en Wim Ketelaars (v.l.n.r.). De club presenteert haar initiatief Geluksplekken voor het eerst in de spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. (Foto: Bas van den Biggelaar).