Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HONKBALLERS WINNEN VAN JEKA BREDA

Dubbele verliesbeurt voor softbalsters Ducks

De softbalsters van JRC Ducks, hekkensluiter in hun competitie, verloren zondag in sportpark Den Wielakker een dubbel tegen koploper Catch uit Den Haag. Het eerste duel eindigde in 0-7; het tweede in 3-8. De honkballers van de Boxtelse club wonnen met 10-1 van de reserves van Jeka Breda.

Nienke van Duijl, de pitcher van de Boxtelse softbalsters, gooide vanaf het begin goed. Catch scoorde echter vier punten en na drie mooie vangballen kon er gewisseld worden. De slagbeurt bij Ducks verliep minder soepel ondanks dat er mooie ballen werden geraakt; alle slagvrouwen gingen uit.

De softbalsters uit Den Haag sloegen fraaie honkslagen. De thuisploeg daarentegen wist aan slag de ballen net niet lekker te plaatsen en scoorde hierdoor geen punten. In de vierde inning probeerde Ducks de wedstrijd nog om te gooien door werpster Klaartje van der Burgt in te zetten, maar dat mocht niet meer baten. In de vijfde inning werden twee slagvrouwen weggezet met drie-slag.


PSV-voetbalclinic jeugd De La Salle en RKSV Boxtel

Tieners van de lokale jeugdzorginstelling De La Salle en van voetbalclub RKSV Boxtel nemen donderdagmiddag 23 mei deel aan een clinic door vijf jeugdtrainers van PSV. ,,We zijn van mening dat sport (voetbal in dit geval) kan zorgen voor verbroedering en volwaardige deelname aan de maatschappij", aldus mede-organisator Jeroen Meulendijk namens de Boxtelse voetbalclub.

Honderd jongens en meisjes van twaalf tot en met zeventien jaar zijn geselecteerd voor de voetbalclinic die de PSV Foundation verzorgt in sportpark Munsel. Het moet een leuke en leerzame voetbalmiddag- en avond worden, meldt Meulendijk.

,,Er worden verschillende trainingsvormen gepresenteerd, waarbij de focus ligt op samenwerking, samenspel, techniek en spelplezier. Bovenliggend doel is om de jongeren van De La Salle én de jeugdleden van RKSV Boxtel dichter bij elkaar te brengen. Voor kinderen die op De La Salle wonen is het niet vanzelfsprekend om bij een échte voetbalclub te spelen. We hopen op een middag en avond met volop lachende gezichten", aldus Meulendijk.

De voetbalclinic door PSV-trainers in sportpark Munsel is voor publiek toegankelijk en begint om 16.00 uur. Omstreeks 20.00 uur vindt de afsluiting van het sportieve evenement plaats met PSV-mascotte Phoxy.


Tijdens het tweede duel van de softbalsters startte werpster Inge van Geel op de pitcherplaat. Catch maakte in de eerste inning drie punten. Een aantal mooie slagbeurten van Ducks viel in het begin net niet goed, maar in de zesde inning wist Nikki van Nes de bal mooi in het buitenveld te leggen en scoorde Ducks de eerste twee punten. Door een mooi geslagen bal van Ilon van Gurp kwam ook Van Nes binnen en werd de stand 3-7. Hierdoor werd geen mercy rule toegepast en was een zevende inning nodig, waarin de bezoekers uit de hofstad nogmaals een punt bijschreven.

GEEN VELDFOUTEN

In het duel met Jeka uit Breda startte Kees van Aarle voor de honkballers van Ducks sterk op de heuvel. Pas in de derde inning kreeg hij een honkslag tegen nadat hij in twee innings niemand op de honken had toegelaten. Ducks kon in de openingsfase echter ook nog geen potten breken aan slag, alhoewel de ploeg dreigender was. In de derde inning werd de ban gebroken: korte stop Sjors Gevers sloeg een hoge homerun en zette daarmee 2-0 op het scorebord.

Pitcher Van Aarle bleef sterk op de heuvel en incasseerde pas in de zevende inning het eerste punt van de bezoekers uit Breda. De score bedroeg toen weliswaar al 6-0: in de vijfde inning tekenden de Boxtelaren vier punten bij door onder andere honkslagen van Jan van der Wielen, Bram van der Horst en opnieuw Gevers.

In de achtste inning had vervangend werper Yannick Brechenmacher slechts één taak: de wedstrijd in het slot gooien. Dat lukte: hij kwam de laatste twee innings ongeschonden door. Ducks had er nog wat puntjes bij gesprokkeld, waardoor de eindstand 10-1 bedroeg. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door uitstekend werpen en goed veldspel: er werden gedurende de hele wedstrijd geen veldfouten gemaakt door de Boxtelaren.

Uitslagen zaterdag 11 mei

Ducks AH1 - Boosters AH1        1-14

Royals PH1 - Ducks PH1        9-1

Ducks JH1 - All In JH1        8-14

Orioles JS1 - Ducks JS1        9-11

Uitslagen zondag 12 mei

Ducks DS1 - Catch DS1        0-7/3-8

Ducks H2 - Seven Hills H1        3-11

Ducks H1 - Jeka H2        10-1

Programma zaterdag 18 mei

Ducks PH1 - GHSV PH1        11.00

Kickers AH1 - Ducks AH1        11.30

Cheetahs JH1 - Ducks JH1        13.00

Ducks JS1 - Schiedam JS2        14.00

Schiedam JS2 - Ducks JS1        16.00

Programma zondag 19 mei

Jeka H3 - Ducks H2        10.00

Storks DS1 - Ducks DS1        11.00

Storks DS1 - Ducks DS1        13.10

Starlights H1 - Ducks H1        14.30

FOTO ONDER: Rianne Boer aan slag voor de softbalsters van JRC Ducks. De ploeg verloor in sportpark Den Wielakker tweemaal van Catch uit Den Haag. (Foto: Hans Verberk).