Theodoor van Leeuwen (midden), voorzitter van de stichting Voedseltuin, leidde de twee Boxtelse Lions Club-presidenten Femke Hellings en Bob Zijlstra rond bij De Kleine Aarde. (Foto: Henk van Weert).
Theodoor van Leeuwen (midden), voorzitter van de stichting Voedseltuin, leidde de twee Boxtelse Lions Club-presidenten Femke Hellings en Bob Zijlstra rond bij De Kleine Aarde. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

VRIJWILLIGERS OOGSTEN DRIEMAAL PER WEEK VOOR VOEDSELBANK

Lions: zeven mille voor Voedseltuin

HENK VAN WEERT

Femke Leenders en Bob Zijlstra, Lions Club-president van respectievelijk Boxtel Belles Amies en Dommel & Aa, bezochten maandagochtend de Voedseltuin bij De Kleine Aarde. Ze kwamen niet met lege handen. Voorzitter Theodoor van Leeuwen van de Voedseltuin ontving van beiden een cheque ter waarde van 3.500 euro. Het bedrag komt ten goede aan de exploitatie.

De twee plaatselijke serviceclubs hadden het geld opgehaald tijdens diverse activiteiten. De mannen van Dommel & Aa tijdens het muziekevenement Vrienden van Boxtel Live, vorig jaar november, en de vrouwen van Boxtel Belles Amies tijdens De Proeftuin en Gloei! Van Leeuwen leidde zijn twee gasten trots rond over de Voedseltuin. ,,Dankzij de vier tuinleiders die zich als vrijwilliger hebben gemeld, lopen we dit seizoen voor het eerst niet achter de feiten aan. We liggen mooi op schema en kunnen telkens oogsten van planten als ze volgroeid zijn." Ook meldde Van Leeuwen dat Boxtel de Voedseltuin nu echt heeft omarmd. ,,Uit heel onverwachte hoeken krijgen we ondersteuning, onder meer als het gaat om gereedschappen."

Drie keer per week wordt geoogst in de moestuin bij De Kleine Aarde. De groenten en vruchten zijn bestemd voor de Voedselbank waar mensen die rond het bestaansminimum leven wekelijks een levensmiddelenpakket ophalen.